"" 

Omul de afaceri Costică Constanda a câÅŸtigat 165 de milioane de euro în procesul cu Primăria Capitalei ÅŸi municipiul BucureÅŸti, reprezentat de Consiliul General, în privinÅ£a unor terenuri, un caz care durează de mai bine de un deceniu, de pe vremea când primar al Capitalei era Traian Băsescu, actualul preÅŸedinte al României.

Despăgubire record: Constanda a câÅŸtigat procesul cu Primăria Capitalei ÅŸi trebuie să primească 165 mil. euro (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Costică Constanda are de primit, prin decizia Tribunalului BucureÅŸti, despăgubiri de peste 35 de milioane de euro legat de contractul de schimb pentru terenul ÅŸi construcÅ£iile din Satul Francez ÅŸi aproape 110 milioane de euro reprezentând contravaloarea terenului din Parcul Bordei.

Judecătorii Tribunalului BucureÅŸti au admis cererea înaintată de omul de afaceri ÅŸi de soÅ£ia sa ÅŸi au dispus rezoluÅ£iunea contractului de schimb prin care Constanda a renunÅ£at la terenul din Parcul Bordei, pentru unul în Satul Francez, părÅ£ile revenind la situaÅ£ia anterioară contractului.

Prin urmare, municipalitatea îi va plăti lui Constanda suma de 109.216.400 de euro, reprezentând contravaloarea terenului situat în BucureÅŸti, ÅŸi delimitat de strada I.V. Turgheniev nr 11-15 ÅŸi Bulevardul Aviatorilor nr.110-112.

InstanÅ£a i-a mai acordat lui Constanda suma de 6.417.669 de euro, reprezentând contravaloarea sultei pentru contractul de schimb pentru terenul ÅŸi construcÅ£iile din Satul Francez ÅŸi, respectiv 29.757.210 de euro despăgubiri conform acestui contract de schimb.

Costică Constanda mai are dreptul la suma de 79.484.625 lei reprezentând dobânda legală aferentă despăgubirilor.

Decizia poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Ziarul Financiar a relatat, miercuri, că omul de afaceri ar avea de primit suma de 290 de milioane de euro, prezentând ÅŸi un calcul potrivit căruia în cazul în care decizia Tribunalului Capitalei va fi confirmată la Curtea de Apel BucureÅŸti, fiecărui bucureÅŸtean revenindu-i 150 de euro pentru achitarea obligaÅ£iilor ce revin astfel municipalităţii.


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns