Deep Purple a anunţat lansarea unui nou disc, intitulat „Turning to Crime”, la un an după „Whoosh!”, cel de-al 21-lea album de studio al legendarului grup hard rock britanic, relatează contactmusic.com

Primul album de coveruri al formaţiei, „Turning to Crime”, va fi lansat pe 26 noiembrie 2021.

„Turning to Crime” este primul album de studio al Deep Purple realizat în întregime din melodii care nu au fost compuse de trupă şi care au fost înregistrate anterior de alţi artişti”, se arată într-un comunicat al formaţiei.

Discul va fi lansat la doar 15 luni de la cel de-al 21-lea album de studio al Deep Purple, „Whoosh!”, care a ajuns pe locul patru în topul oficial al albumelor din Marea Britanie.

Primul single de pe album, „7 And 7 Is”, înregistrat iniţial de trupa Love a muzicianului Arthur Lee, a fost lansat pe 6 octombrie.

Printre piesele de pe disc se numără „Jenny Take A Ride!”, coverul unei piese de Mitch Ryder & The Detroit Wheels şi melodia „Shapes of Things”, un hit al grupului The Yardbirds.

„Turning to Crime’ va fi lansat în format digital, pe platformele de streaming şi pe CD şi este disponibil în prezent pentru precomandă pe site-ul oficial al trupei şi pe Amazon.

Basistul Roger Glover a dezvăluit anterior că perioada de izolare din timpul pandemiei de COVID-19 l-a inspirat pe el şi pe colegii săi de trupă, Ian Paice, Ian Gillan, Steve Morse şi Don Airey, să lucreze la muzică nouă, deoarece nu puteau concerta în turnee. „Toată această situaţie COVID a însemnat că nu putem pleca în turnee. De fapt, stăteam cu mâinile încrucişate de peste un an şi ne-a venit ideea să revenim şi să facem un alt album”, a declarat el.

Grupul rock Deep Purple a fost format în Marea Britanie în 1968.

About Post Author

Lasă un răspuns