Reţeaua de socializare Facebook este folosită de peste 500 de milioane de persoane. Dacă ar fi să reuim numărul utilizatorilor într-o ţară, aceasta ar fi cea de-a treia în lume, după mărimea populaţiei.

Din păcate, printre cei care utilizează Facebook, se află şi infractori cibernetici care profită de informaţiile lăsate publice de utilizatori, furându-le astfel identitatea. Din ce în ce mai mulţi oameni se trezesc cu conturile bancare sparte sau fără nici un ban.

Unul dintre motivele pentru care nu e bine să faceţi teste pe Facebook este că astfel dezvăluiţi, fără să vă daţi seama, informaţii personale, ce pot fi folosite de "hoţii cibernetici". Potrivit capital.ro, nu este recomadat să postaţi pe reţelele sociale informaţii precum data naşterii, numele copiilor, adresa, numele de fată al mamei. Nu anunţaţi nici când plecaţi în vacanţă spre exemplu, deoarece oferiţi un prilej perfect unui posibil hoţ care ar putea să vă spargă apartamentul.

În plus, un alt motiv ar fi faptul că le dezvăluiţi dezvoltatorilor de aplicaţii informaţii despre preferinţele dvs. şi tot felul de informaţii, care nu pot fi vizualizate de un simplu utilizator din lista de prieteni.

""

Lasă un răspuns