Șoferii care practică servicii de transport alternativ pot să fie amendați mai ușor de astăzi și chiar să rămână fără numele de înmatriculare, după ce a intrat în vigoare o modificare a Legii Taximetriei care blochează activitatea transportatorilor neautorizați.

Potrivit noilor prevederi legale, orice șofer care este prins de Poliție că efectuează servicii de transport fără a avea autorizație va putea fi amendat pe loc. În cel mai drastic caz, Poliția poate ridica șoferilor plăcuțele de înmatriculare pentru 6 luni.

Aplicațiile vor continua să funcționeze în România, dar cea mai mare parte a șoferilor ar putea considera că este prea periculos să riște să iasă pe străzi.

Astfel, cei 2,5 milioane de utilizatori de car sharing din România vor găsi foarte greu mașini care să preia cursa chiar dacă aplicațiile vor funcționa.

În data de 29 martie, Guvernul a modificată legea taximetriei și s-a scos expresia ”în mod repetat”. Dacă până acum, Poliția trebuia să demonstreze că cei care fac activități de transport le efectuează ”în mod repetat”, odată cu noua modificare șoferii Uber și Bolt vor putea fi sancționați imediat.

Lasă un răspuns