Trenurile vor face, de astăzi, doar două ore È™i 30 de minute, între BucureÈ™ti È™i ConstanÈ›a, după finalizarea lucrărilor de modernizarea a liniei feroviare, a anunÅ£at compania care are în administrare infrastructura feroviară.

"Cei

Potrivit unui comunicat remis de CFR SA, patru trenuri Rapide vor face reuși această performanță.

"Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare pe 174,4 km de linie de cale ferată ÅŸi a celor 102 poduri ÅŸi podeÅ£e, durata călătoriei, în acest sezon estival, va fi de 2 ore ÅŸi 30 de minute pentru patru trenuri Rapid, care vor circula fără oprire în staÅ£iile de cale ferată din parcurs. De asemenea, durata călătoriei pentru celelalte trenuri estivale, care vor avea 4 sau 5 opriri, va fi în medie de 2h ÅŸi 50 minute", se precizează în comunicatul CFR SA.

În vara anului trecut trenurile parcurgeau distanÅ£a în aproximativ patru ore.

Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare continuă pe anumite linii din staÅ£iile SăruleÅŸti, Lehliu, Dor Mărunt, DragoÅŸ Vodă, ÅŸi CiulniÅ£a, între staÅ£iile SăruleÅŸti ÅŸi Lehliu (pentru racordarea firului doi la traseul noului pod), Lehliu – Dor Mărunt (pe firul doi), ÅŸi pe porÅ£iunea DragoÅŸ Vodă – CiulniÅ£a (pe firul unu).

După finalizarea întregului program de modernizare, CFR estimează că durata călătoriei pe tronsonul BucureÅŸti – ConstanÅ£a va fi de aproximativ 2 ore ÅŸi 15 minute pentru trenurile care circulă fără oprire.


Lasă un răspuns