Muzicianul britanic David Gilmour, fost membru al grupului Pink Floyd, se judecă cu Michaël Boumendil, compozitorul unui jingle folosit în gările din Franţa, relatează The Guardian.

Gilmour a auzit jingle-ul de 4 note al operatorului SNCF în 2013, când se afla în Aix-en-Provence, şi a fost încântat. „Mă face să vreau să cânt şi să dansez”, a declarat el doi ani mai târziu pentru Le Parisien.

Artistul l-a abordat pe Boumendil pentru a-i cere permisiunea să îl folosească într-un cântec – solicitare pe care compozitorul a considerat-o, iniţial, o farsă. Cei doi au ajuns la un acord şi au fost trecuţi coautori ai single-ului „Rattle That Lock”, lansat de Gilmour în 2015. În plus, SNCF şi-a dat permisiunea.

Un an mai târziu, Boumendil l-a dat în judecată pe Gilmour, acuzându-l că nu a folosit notele jingle-ului aşa cum fusese planificat, ci înregistrarea SNCF difuzată în gările franceze. Boumendil a susţinut că acordul îi permitea lui Gilmour să reinterpreteze notele, nu să includă înregistrarea ca atare.

El a cerut despăgubiri de 450.000 de euro.

În mai 2018, o curte de justiţie a respins cererea lui Boumendil, pentru că a contestat contractul târziu, şi a hotărât ca el să îi plătească cheltuielile de judecată lui Gilmour.

Acum, Boumendil a făcut apel. Reprezentanţi ai lui Gilmour au refuzat să comenteze.

David Gilmour, născut pe 6 martie 1946, la Cambridge (Marea Britanie), este cântăreţ, compozitor, textier, instrumentist şi producător muzical. Cu o carieră de peste 55 de ani, Gilmour a devenit cunoscut în calitate de chitarist şi solist al trupei de rock progresiv Pink Floyd, căreia i s-a alăturat în 1968. A părăsit grupul în 1995 şi a revenit pentru scurt timp din 2005. Solo, a lansat patru albume de studio şi a susţinut numeroase turnee. În 2016, a cântat la Pompei – după 45 de ani de la concertul Pink Floyd de acolo – şi a fost desemnat cetăţean de onoare al oraşului. Cel mai recent disc lansat este „Live at Pompeii” (2017).

În 2003, David Gilmour a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor.

About Post Author

Lasă un răspuns