În cazul în care eÅŸti nevoită să dai jos câteva kilograme într-un timp scurt, îÅ£i oferim un pont. Consumă cât mai multe nuci ÅŸi seminÅ£e!

 

Åžtim că nucile sunt bogate în grăsimi, însă nu ÅŸtim că acestea sunt grasimi esentiale. Vitaminele B, E, calciul, magneziul ÅŸi zincul te ajută să scapi de kilogramele nedorite, dar ÅŸi de stres.

AtenÅ£ie însă: nucile ÅŸi seminÅ£ele trebuie consumate crude, ÅŸi nu prăjite. Putem alege să mâncăm, pe lângă nuci, migdale, alune de pădure, caju, nuci braziliene, seminÅ£e de in, de dovleac, de floarea soarelui sau de mac.
Acestea pot fi consumate  în cantităţi de până la 250 de grame, dar pot fi integrate ÅŸi în diverse feluri de mâncare sau asociate cu diferite tipuri de brânzeturi.

Dieta cu nuci ÅŸi seminÅ£e este una de inspiraÅ£ie mediteraneană ÅŸi este recomandată de mulÅ£i nutriÅ£ioniÅŸti. Nucile ÅŸi seminÅ£ele sunt considerate alimente extraordinar de benefice pentru sanatate: reduc kilogramele în timp scurt , riscul de boli cardiovasculare, colesterolul, regleaza tranzitul intestinal, previn marirea prostate (in special semintele de dovleac), promoveaza sănătatea pielii ÅŸi articulaÅ£iilor.
Valori nutritive

30 g de nuci contin 190 de calorii, 4 g de proteine, 18 g de lipide (doar 1,5 g de lipide saturate), 0 mg de colesterol, 2 g de fibre.
30 g de migdale contin 160 de calorii, 6 g de proteine, 14 g de lipide (1 g de lipide saturate), 0 mg de colesterol, 3 g de fibre.Lasă un răspuns