Un profesor din Marea Britanie a tras o concluzie surprinzătoare: în zonele unde Facebook e mai popular a crescut şi incidenţa îmbolnăvirilor de sifilis fiindcă site-ul de socializare pune la dispoziţia utilizatorilor noi căi de găsire a unor parteneri ocazionali de sex. 

Un purtător de cuvânt al Facebook spune că utilizatorii trebuie să fie prudenţi şi să aibă mare grijă dacă se vor întâlni cu persoane cu care au făcut cunoştinţă în reţea.

Profesorul Peter Kelly, director de sănătate publica în comitatul Teeside spune că s-a descoperit o legatură între numărul de utilizatori de Facebook şi cel al cazurilor de sifilis apărute. Astfel, în comitate precum Sunderland, Durham şi Teesside, unde reţeaua de socializare e mai populară decât în restul Marii Britanii, s-a descoperit că a crescut incidenţa cazurilor de sifilis chiar şi de patru ori şi în special în rândul femeilor.

Kelly spune că sifilisul e o boală devastatoare ce poate apărea după intreţinerea unor relaţii sexuale fără folosirea unor mijloace de protecţie şi susţine că numărul de îmbolnăviri a crescut şi din cauza Facebook care oferă posibilitatea găsirii unor parteneri ocazionali de sex.

Reţeaua de socializare Facebook are peste 400 de milioane de utilizatori pe plan mondial, iar în România circa un milion de persoane au cont, scrie Hotnews.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa libertatea.ro 

About Post Author

Lasă un răspuns