Va puteti controla autoturismul de pe telefon, din orice colt al lumii, daca aveti semnal GSM. Telefoanele mobile inteligente au schimbat modul in care ne raportam la MP3 playere, la aparatele GPS si la calculatoare in general, toate putand fi inlocuite fara nicio problema.

Americanii de la Directed Electronics, cel mai mare producator de sisteme de protectie pentru vehicule din lume, au gasit o noua utilizare pentru telefoanele inteligente: cheie pentru automobile.

Compania a inventat Viper Smart Start, un sistem cu care iti pornesti masina din telefon, incui si descui usile, armezi si dezarmezi sistemul de securitate si deschizi portbagajul. In plus, sistemul localizeaza masina prin receptorul GPS inclus, oferind utilizatorului posibilitatea de a sti oricand unde se afla aceasta.

"Este vorba de trei entitati: smartphone-ul, serverul Directed Electronics si Viper Smart Start. Comenzile date catre smartphone se duc catre serverele din SUA care le autorizeaza. Se verifica daca acestea vin de la cine trebuie si le valideaza. Abia apoi sunt transmise catre masina", spune Claudiu Popescu, director tehnic la Falcon Electronics, importator oficial pentru sistemele de securitate Viper.

Comunicare prin internet

Smartphone-ul si masina comunica via Internet. Din punct de vedere al securitatii, aceasta conexiune beneficiaza de o protectie pe 128 de biti, care duce la o crestere exponentiala a timpului de spargere a codului.

Un astfel de sistem costa circa 2.000 de lei si poate fi achizitionat din magazinele Falcon Electronics.

Pretul include pachetul Viper Smart Start, cu modulul GPS si cartela SIM (cu abonament pentru un an) si un sistem Viper de pornire de la distanta.

Sursa: Rol

Lasă un răspuns