Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a explicat în ce condiții pot fi recuperați banii plătiți pe biletele de avion, în condițiile în care zborurile spre și din Italia au fost suspendate pentru următoarele două săptămâni, scrie Digi24.

„Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor”, a spus ministrul.

El a precizat și care sunt rutele vizate de această suspendare, și anume destinațiile din Italia spre care sunt operate zboruri directe: Roma, Torino, Bologna, Napoli, Florența, Pisa și Catania.

Înainte de izbucnirea crizei coronavirusului, între România și Italia aveau loc 186 de zboruri pe săptămână. Numărul a fost redus, în ultimele săptămâni, până la 72 de zboruri. Cele mai multe dintre acestea, pe Aeroportul Otopeni.

Oficialii au anunțat duminică noaptea oprirea zborurilor din și către Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând din 9 martie și până în 23 martie.

Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus Vela.
Unele companii au anunțat că oferă posibilitatea pentru clienţii companiei să amâne sau să suspende călătoriile în mod gratuit pentru toate destinaţiile, nu doar în China sau în nordul Italiei, principalele ţări afectate de epidemia de coronavirus, relatează miercuri EFE. Una dintre aceste companii este Air France.

Într-un mesaj postat pe site-ul său de internet, compania aeriană franceză arată că acest avantaj va fi extins tuturor celor care au cumpărat bilete emise înainte de 31 martie pentru zboruri programate până în data de 31 mai.

Concret, clienţii îşi vor putea amâna zborul fără un cost suplimentar, sau cere să li se ramburseze banii, caz în care vor primi un tichet utilizabil pentru a cumpăra un alt bilet pe cursele Air France sau pe cele ale companiei olandeze KLM, care face parte din acelaşi grup.

Air France şi-a suspendat la sfârşitul lunii ianuarie zborurile spre destinaţiile pe care le opera în China continentală (Wuhan, Beijing şi Shanghai) şi prevede să reia progresiv, din 29 martie, două dintre aceste destinaţii (Beijing şi Shanghai), a declarat agenţiei EFE un purtător de cuvânt al liniilor aeriene franceze.

În ce priveşte nordul Italiei, compania operează aceleaşi destinaţii ca şi înainte, dar au fost reduse rotaţiile săptămânale spre Veneţia, Milano şi Bolonia.

sursa: hotnews

About Post Author

Lasă un răspuns