Sunt câteva reguli de design pe care trebuie să le îndeplinească orice birou pentru a trezi inspiraţia şi creativitatea angajaţilor, potrivit firmei de arhitectură Perkins+Will

 

5 reguli de design de care trebuie să ţină cont un CEO dacă vrea să investească în creativitate sunt următoarele:

 

1. Găseşte o ancoră. Cele mai creative companii caută metode prin care să încurajeze conexiunile dintre angajaţi. Este important ca ei să se simtă bine împreună şi în spaţii mai puţin formale, cum ar fi o cafenea sau o terasă interioară.

 

2. Respectă stilurile diferite de lucru. Este ok ca angajaţii să poată socializa uşor la birou, însă mulţi dintre ei au nevoie şi de un spaţiu al lor, în care să se retragă şi să gândească în linişte. Nu trebuie să fie un spaţiu închis sau izolat, ci doar intim.

 

3. Adaptează spaţiul la tehnologie. Inovaţiile tehnologice sunt un vector important al creativităţii la birou, deci trebuie să fie cât mai bine puse în evidenţă.

 

4. Ţine cont de valorile Generaţiei Y. Tinerii din aşa-numita generaţie Y, care au sub 30 de ani în prezent, nu-şi doresc birouri preţioase, rigide, ci informale, flexibile, deschise şi aerisite.

 

5. Impune un mobilier ergonomic. Spaţiul de lucru trebuie să fie, înainte de orice, unul sănătos. Nu este suficient să le propui angajaţilor o sală de fitness, trebuie ca ei să se simtă bine pe scaunul de birou, în şedinţe, în sala de mese sau pe fotoliile din holuri.


Lasă un răspuns