Cand intri in febra pregatirilor nuntii ai foarte multe lucruri de pus la punct: rochie, local, meniu, muzica si multe altele. Prinsi in aceasta febra a pregatirilor, multi viitori miri lasa in plan secund alegerea unui fotograf de nunta bun.

Daca vei tine cont de aceste 4 sfaturi, nu ai cum sa dai gres in alegerea ta.  La botez, lucrurile se simplifica destul de mult. Experienta cumulata la nunta facand alegerea mai usoara, de regula apeland la acelasi fotograf de nunta sau fotograf de botez.

Ne puteti solicita un sfat, o recomandare pt evenimentul dvs.: nunta, botez, private party, corporate events, etc. Experienta dobandita de-a lungul timpului in evenimente ne califica in acest  segment.

Ne puteti scrie la: info@best-event.ro

Ne gasiti pt rezervari aici: https://best-event.ro/booking/

Cei mai buni fotografi ii gasim aici: https://www.facebook.com/groups/209380932544845/members/

Va puteti alatura grupului si puteti cere sfaturi ,idei, recomandari!

1. Cauta recenzii depre fotograf de nunta

Este foarte important sa vezi ce spun cei care au beneficiat de prezenta unui anume fotograf la nunta lor. Din fericire, in zilele noastre, ai multe platforme online unde poti vedea aceste recenzii (Facebook, Google sau forum-uri). Cu toate acestea trebuie sa acorzi atentie si acestora, deoarece pot fi inselatoare uneori.

Cauta un fotograf care sa aiba mai mult de 10-15 recenzii, pentru ca nu sunt putini cei care isi roaga prietenii sau rudele sa le faca recenzii false pe platformele online. Insa, daca fotograful in cauza are peste 100 de recenzii pozitive, poti apela si tu cu incredere la serviciile lui.

2. Vizualizeaza-i atent portofoliul

Pentru multi (in special pentru barbati) este greu sa stea sa vizualizeze sute de fotografii din zeci de albume foto. Traim in perioada in care nu mai avem foarte multa rabdare si nu mai acordam prea multa atentie detaliilor.

Totusi, trebuie sa stim ca toti fotografii isi vor posta online doar cele mai reusite dintre poze. Asadar, nu trebuie sa te grabesti sa iei o decizie dupa ce ai vizionat doar primele cateva fotografii expuse.

Daca vei avea curiozitatea, vei vedea ca acei fotografi buni nu se ascund in spatele a doar 2-3 albume, cele mai reusite ale lor. Dimpotriva. La acestia vei gasi foarte multe poze, de la multe nunti. Asta, fiindca rezultatul muncii lor este o carte de vizita, pe care nu se sfiesc sa o expuna.

PORTOFOLIUL. Pentru ca in pretul, imaginea si portofoliul unui fotograf de nunta se afiseaza urmatoarele:

  • Calitatea fotografiilor si nu cantitatea materialelor predate
  • Aparatura cu care acesta isi desfasoara activitatea
  • Prestanta ( felul in care fotograful se imbraca, cum este el ca si character)
  • Felul in care fotograful vorbeste ( pentru a nu lasa o impresie proasata invitatilor de la nunta sau botez)
  • Felul in care isi prezinta portofoliul.
  • Verificati si preturile pentru a face o comparatie intre servicile oferite de concurenta.

Videograful pentru nunta  trebuie sa prezinte Videoclipuri de prezentare reale

Site-ul de prezentare trebuie sa fie real si sa arate foarte bine.

3. Comunica cu fotograful

Trebuie sa stii ca exista si fotografi care desi sunt foarte talentati au alte probleme. Pot fi neseriosi, neprietenosi sau pur si simplu nu sunt pe lungimea ta de unda. Ori, pentru reusita pozelor de la nunta ta, este foarte importanta si comunicarea dintre voi si fotograf.

Asadar, ca sa stii daca „vorbiti aceeasi limba” nu ezita sa suni fotograful sau sa ii scrii. Pune-i intrebari, comunica cu el. Asa vei vedea daca e un tip ok, serios si comunicativ, cu care va veti putea intelege bine. Sunt importante aceste aspecte, deoarece cu el iti vei petrece mare parte din timp la nunta ta.

4. Nu te zgarci la bani, insa nici nu arunca cu banii

Daca au fost indeplinite cele trei puncte de mai sus, mai ramane un singur aspect de rezolvat: pretul. Este de la sine inteles ca un fotograf de nunta bun nu va fi ieftin. Dar, vei vedea in timp ca merita investitia.

Recomandarile noastre: foto profesionist nunta, 350 – maxim 1000 euro. Pt botez, 150 euro- maxim 400 euro.

 

About Post Author

Lasă un răspuns