Vechile vaporaşe din Herăstrău vor avea, de anul viitor, un nou “coleg”. E vorba de un catamaran, pe care Administraţia Lacurilor vrea să-l achiziţioneze ca să modernizeze flota.

Din primăvara anului viitor, bucureştenii se vor putea plimba pe lacul Herăstrău cu un vas ultramodern. Catamaranul pe care Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) vrea să-l cumpere ar urma să aibă un salon cu banchete pentru 50 de persoane, un minibar cu vitrină frigorifică, toalete şi două cabine, dintre care una pentru persoane cu dizabilităţi.

Proiect de 350.000 de euro

Investiţia se ridică la circa 350.000 de euro, bani ce vor fi amortizaţi din vânzarea biletelor, susţine conducerea ALPAB. “În prezent, ALPAB are în dotare patru nave vechi de peste 30 de ani. Bucureştenilor le place să se plimbe cu ambarcaţiunile noastre, dovadă că anul acesta am avut o creştere a veniturilor din agrement la debarcaderul din Herăstrău”, a spus Radu Popa, director ALPAB.

În centru vom avea grădină verticală

Prima grădină verticală din România o veţi vedea vizavi de Tribunalul Bucureşti. Ieri se lucra la montarea ei şi se preconizează că va fi gata pe 10 octombrie. Construcţia verde va avea o înălţime de 6,5 m, o lungime de 20 de metri şi 6 metri lăţime. În total, 3.000 de plante.

“Am realizat un ansamblu care va sta aici aproape 10 ani, fiindcă plantele sunt rezistente şi le-am creat toate condiţiile să se dezvolte”, ne-a declarat Cristian Căprescu, arhitect peisagist.

""""

Lasă un răspuns