Conferinţele online “Creative Night Talks”, curatoriate de Asociaţia Atelierul de Creaţie, la iniţiativa Mihaelei Ion, în august 2020, propun o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici, în domeniul industriilor creative şi culturale.

❖ In ianuarie 2021, proiectul a beneficiat de o cofinanţare din partea Ministerului Culturii.

❖ Speakerii sunt invitaţi să ne vorbească direct din atelierul lor sau din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate cu care suntem obişnuiti în această perioadă.

❖ Proiectul este pe lista scurtă a Galei Societăţii Civile 2020, a avut în ediţiile anterioare peste 24 de vorbitori, un public activ online de peste  80.000 de persoane şi o vizibilitate naţională constantă datorită parteneriatelor media încheiate.

❖ Din luna septembrie 2021, începem sezonul de toamnă Creative Night Talks cu accent pe industriile creative şi culturale din Timişoara, cu cofinanţare din partea Primăriei Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara.

❖ Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce își propune digitalizarea unei arhive colective a creativilor şi antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipă capabilă să gestioneze și să implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar.

CreativeNightTalks – ediția Cultura naționala

 

  • 21 ianuarie 2021 – Creative Night Talks – editia Cultura Nationala, Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii

Moderatoare: Mihaela Ion

❖ Panelul 1 – Zona științifică. Aplicații în arta & arhitectura contemporană

• prof. univ. dr. Augustin Ioan (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”)
• dr. Daniel Costache (manager Muzeul Judetean Buzău)
• Daniel Loagăr şi Andrei Cornea: NeoNlitic (Asociaţia Wood Be Nice)
• Sandra Ecobescu (membru fondator & preşedinte Fundatia Calea Victoriei)
Concert Formaţia GRAIU

❖ Panelul 2 – Proiecte de bune practice. Aplicații în industriile creative

• Dana Georgescu (cofondatoare Asociaţia Moara de hartie)
• Alina Zară Prunean (iniţiatoare Mândra Chic)
• David Sandu (fondator Assamblage – Scoala De Bijuterie Contemporana)
• Mădălina Pavăl– muzician, inițiatoarea proiectului Oamenii se fac dor

About Post Author

Lasă un răspuns