COVID-19, declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pandemie, a afectat 122 de ţări din lume şi a cauzat mai mult de 4.700 de decese. Din totalul de cazuri confirmate, începând cu finalul anului 2019, când coronavirusul a fost depistat în China, peste 65.000 au fost tratate, potrivit datelor OMS.

Italia (peste 15.000 de cazuri), Japonia (peste 13.000 de cazuri), Iran (peste 10.000 de cazuri), Coreea de Sud (peste 7.800 de cazuri) şi Spania (peste 3.100 de cazuri) urmează China (81.000 de cazuri) , număr de persoane infectate.

Viteza cu care se răspândeşte boala a făcut ca numeroase ţări să îşi închidă frontierele, mai întâi cu China şi Iran, apoi şi cu Italia şi Spania, între altele, dar şi ca unele state să declare stare de urgenţă.

Statele Unite au decis ca, de vineri, să interzică pentru 30 de zile deplasările din spaţiul Schengen, cu excepţia Marii Britanii.

 

 (Photo by Luis ACOSTA / AFP)

Maroc a decretat, joi noapte, închiderea frontierei terestre cu oraşele autonome Ceuta şi Melilla, din cauza crizei provocate de COVID-19. Înainte cu câteva ore, ţara a suspendat traficul aerian şi maritim cu Spania. În total, 62 de ţări au restricţionat călătoriile cetăţenilor spanioli. Venezuela, Columbia şi Bolivia sunt alte ţări care au suspendat traficul cu Spania. 

Frontierea Tarajal (Ceuta) este una dintre cele mai aglomerate ale Uniunii Europene şi este prima dată când este luată o astfel de decizie în regiune.

Cehia a declarat stare de urgenţă şi a închis graniţele cu 13 ţări afectate de epidemia de coronavirus pe o perioadă de 30 de zile, relatează Business Insider.

Maroc a înregistrat şase cazuri de COVID-19, patru fiind cetăţeni străini. O femeie în vârstă de 89 de ani, care călătorise în Italia, a decedat. Au fost interzise evenimentele cu peste 1.000 de persoane şi toate meciurile de fotbal au loc cu porţile închise.

COVID-19 a ajuns recent şi în Africa. Zece ţări din regiunea subsahariană au confirmat cazuri de îmbolnăvire. Ghana şi Gabon au raportat joi seară primele cazuri. Aici este vorba despre persoane care au călătorit recent în Europa.

Autorităţile din Norvegia au anunţat, joi seară, cele mai stricte măsuri aplicate „pe timp de pace!, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut joi seară Bent Høie, ministrul norvegian al Sănătăţii, citat de postul NRK şi de publicaţia The Week, scrie Mediafax.

„Sunt cele mai ample măsuri pe care populaţia Norvegiei le-a experimentat pe timp de pace”, a afirmat Bent Høie.

Grădiniţele, şcolile, universităţile, sălile de sport, piscinele şi saloanele de frizerie/coafură vor fi închise. Vor fi amânate toate evenimente sportive.

Magazinele alimentare rămân deschise, dar restaurantele, cluburile de noapte şi barurile vor fi închise dacă nu pot asigura distanţa minimă de un metru între clienţi.

Toţi străinii care vor să intre pe teritoriul norvegian, în afară de cei din ţări nordice, vor fi plasaţi în carantină sau izolare.

Angajaţii din domeniul medical norvegian nu mai au permisiunea de a părăsi ţara.

Norvegia a înregistrat 800 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. 171 de cazuri au fost confirmate numai joi, când a fost anunțat și primul deces.

sursa: news.ro

About Post Author

Lasă un răspuns