Corul MADRIGAL in noi creatii Doina Levintza, la concertul jubiliar din 21 aprilie

 

Corul National de Camera MADRIGAL celebreaza 50 de ani de activitate, cu prilejul concertului extraordinar cu tema pascala, pe care il va sustine pe 21 aprilie la Ateneul Roman.

 

Caracterul aniversar va fi marcat si la nivel estetic: la concertul de pe scena Ateneului Roman, Corul National de Camera MADRIGAL va purta, in premiera, noile costume create de Doina Levintza, adevarate bijuterii vestimentare. Cateva informatii despre acestea ofera doamna Maria Stoica – managerul Corului MADRIGAL: „costumele imaginate de Doina Levintza sunt formate din doua piese, care se imbraca una peste cealalta. Sunt lucrate din materiale usoare, deschise la culoare si sunt pictate manual. Peste aceste picturi, tesaturile sunt brodate tot manual, cu broderie grea si ampla. Prima rochie este  de influenta boiereasca, din perioada medievala romaneasca. Cea de a doua rochie, care se pune pe deasupra, are influente populare, in paleta cromatica bogata si stilizata modern.”

 

Concertul „Lumina Iniverii” va insemna o celebrare prin muzica a valorilor care intruchipeaza de jumatate de veac esenta altruista si spiritul inovator ce a propulsat MADRIGALUL pe cele mai inalte culmi ale performantei corale.

 

Desfasurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, concertul va cuprinde lucrari cu un profund continut spiritual din repertoriul bizantin, clasic si contemporan romanesc.

 

Evenimentul de la Ateneul Roman marcheaza inceputul turneului national, care va mai include urmatoarele orase:

 

23 aprilie – Piatra Neamt – Casa de Cultura a Sindicatelor

24 aprilie – Bacau – Sala Ateneu

25 aprilie – Suceava – Casa de Cultura a Sindicatelor

27 aprilie – Focsani – Sala Teatrului Pastia

28 aprilie – Barlad – Sala Teatrului V. I. Popa

29 aprilie – Iasi – Sala Operei Nationale

 

Biletele pentru concertele din tara se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol din fiecare oras.

 

Pentru evenimentul din Bucuresti, gazduit de Ateneul Roman,  sunt in vanzare bilete la pretul de 150 lei. Acestea sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Cinema Patria, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro,  www.myticket.ro.

 

 

Lasă un răspuns