Coronavirus - Niciun rezultat pozitiv nu a fost depistat după un concert-test cu 463 de persoane la Barcelona
Sala Apolo

La 12 decembrie 2020, aproape 500 de oameni au asistat la un concert din cadrul festivalului Primavera Soud, în sala Apolo din Barcelona cu o capacitate de 900 de persoane, parte din studiul numit PRIMA-CoV, realizat cu respectarea unui protocol strict care s-a dovedit concludent. Niciun caz de contaminare cu coronavirus nu a fost depistat după eveniment.

În realitate, aproape 1.047 de persoane au participat la acest test coordonat de spitalul universitar german Trias i Pujol de Badalone şi de Fundaţia pentru luptă contra SIDA şi maladiilor infecţioase. Potrivit informaţiilor cotidianului spaniol El Mundo, 463 au mers la concert în timp ce 496 nu au participat, informează Le Figaro.

Pentru primii conceptul era simplu. Trebuiau, în prealabil, să fie testaţi negativ la coronavirus. Ajunşi la faţa locului, ventilaţia era optimizată, temperatura sălii supravegheată şi toţi participanţii aveau obligaţia de a purta o mască FFP2. În schimb, nicio distanţare socială nu a fost impusă, cu toate că agenţii de securitate erau mandataţi să supravegheze mişcările mulţimii la cozile de aşteptare.

Opt zile mai târziu, cei 1.047 de cobai s-au testat din nou. Cele 463 de persoane prezente la concertul-test au avut rezultate negative. În schimb, din celălalt grup, două persoane au fost diagnosticate pozitiv.

„Aceste date ne dau încredere să concluzionăm că nu există risc de contaminare printre persoanele care au participat la un eveniment mare dacă măsurile impuse sunt respectate”, a spus Boris Revollo, care a condus studiul.

 

About Post Author

Lasă un răspuns