"Conducătorul

 

Conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong-il

 Coreea de Nord ÅŸi-a închis universităţile pentru 10 luni ÅŸi a trimis studenÅ£ii să muncească în fabrici, în agricultură ÅŸi în construcÅ£ii. Această măsură este menită să salveze economia ţării.

 

Guvernul de la Pyongyang ÅŸi-a propus ca până în 2012, Å£ara să devină "o naÅ£iune prosperă ÅŸi puternică", potrivit The Telegraph.

Kim Jong-il va împlini 70 de ani în februarie ÅŸi speră să îi poată preda puterea sa fiului său, Kim Jong-Un,  asupra unei ţări puternice din punct de vedere economic.

Universităţile ÅŸi-au închis porÅ£ile până în luna aprilie a anului viitor, singurii studenÅ£i care vor mai face cursuri vor fi cei în ani terminali sau cei străini.

StudenÅ£ii vor participa la proiecte majore de construcÅ£ii din oraÅŸe mari sau vor munci în agricultură într-o zonă afectată recent de un taifun.

Deşi autorităţile au anunţat că decizia a fost luată pentru a ajuta la dezvoltarea economică, analiştii japonezi susţin că altele sunt de fapt motivele pentru care au dispersat studenţii.

"Unul dintre ele ar putea fi posibilitatea ca în campusurile universitare să izbucnească proteste", a explicat Toshimitsu Shigemura, profesor la universitatea din Tokyo. "Puterea este foarte speriată că ar putea izbucni ÅŸi în Coreea de Nord o ‘RevoluÅ£ie de iasomie’ ca în Africa, punctul de pronire fiind universităţile", a mai spus Shigemura.

El a adăugat că autorităţile nord-coreene au achiziÅ£ionat deja din China echipamente pentru înăbuÅŸirea revoltelor de stradă, cum ar fi gaze lacrimogene ÅŸi bastoane, în timp ce patrulele de poliÅ£ie au fost suplimentate.

 


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns