Dupa 45 de ani, Romania va gazdui din nou Congresul Mondial al Viei si Vinului, aflat la cea de-a 36-a editie. Acesta va fi organizat la inceputul lunii iunie in Bucuresti. 

Editia din 2013 va aduce la Bucuresti participanti din 44 de tari si va fi o ocazie importanta pentru producatorii romani de vin. 

Specialisti si producatori importanti din lumea intreaga vor fi prezenti pentru trei zile la Palatul Parlamentului, intre 2 si 7 iunie. Insa, pe langa conferintele de la Palatul Parlamentului vor fi organizate si vizite in mai multe podgorii din tara: Murfatlar, Dealu Mare, Dragasani si Jidvei, dar si la Peles sau Cramele Rhein. 

Romania este membra a Organizatiei Internationale a Viei si Vinului din anul 1927, anul acesta fiind gazda celei mai importante manifestari tehnico-stiintifice a O.I.V. pentru a doua oara, dupa Congresul O.I.V. din anul 1968. 

Programul Congresului are atat componente stiintifice, cat si componente sociale, lucrarile Congresului urmand sa se desfasoare pe 4 sectiuni: viticultura, oenologie, cadrul economic si juridic, siguranta si sanatate. 

Romania se afla in momentul de fata pe locul 10 la nivel mondial si pe locul 5 la nivel european din punctul de vedere al suprafetei cultivate cu vita de vie.

Lasă un răspuns