DeÅŸi anul acesta sunt puÅ£ini tinerii care au diploma de bacalaureat în mână pentru a se înscrie la facultate, câteva specializări se confruntă cu o concurenţă record.

""
Mai pragmatici decât în anii trecuÅ£i, tinerii care dau anul acesta examenul de admitre la facultate, s-au îndreptat către facultăţi care le asigură un loc de muncă stabil, cum ar fi Medicină, Academia de PoliÅ£ie ÅŸi ASE, în detrimentul celor teoretice.
La Medicină în BucureÅŸti, de exemplu, n-a mai fost o asemenea concurenţă de mai bine de un deceniu. Este vorba de 1.500 de candidaÅ£i înscriÅŸi pentru doar 385 de locuri la buget ÅŸi 184 cu taxă. Åži la Facultatea de Medicină din Cluj ÅŸi TimiÅŸoara profesorii îÅŸi vor selecta viitorii studenÅ£i pe sprânceană. La Cluj este o concurenţă de 4,6 persoane pe un loc, iar la TimiÅŸoara sunt aproape 2.000 de tineri care se luptă pentru unul din cele 580 de locuri disponibile.
De departe, cei mai mulÅ£i absolvenÅ£i de liceu s-au înscris la Academia de Studii economice din Capitală. Aici, s-au depus 8.200 de dosare care vor concura pentru aproape 4.000 de locuri disponibile.
Åži la Academia de PoliÅ£ie e concurenţă mare! Aici sunt 2.800 de candidaÅ£i, iar locurile puse la dispoziÅ£ie absolvenÅ£ilor nu depăşesc 551. Ei vor fi selectaÅ£i dur, prin mai multe probe(atât de rezistenţă fizică, dar ÅŸi teoretice).
Sursa: libertatea.ro


Lasă un răspuns