In aceasta seara, la Sala Palatului din capitala, peste 4.000 de spectatori vor empatiza cu emotiile unice transmise de maestrul GHEORGHE ZAMFIR prin sunetele divine ale naiului, in cadrul concertului extraordinar ”ZAMFIR+100”, ce va debuta la ora 19:30.

    Inca o data, publicul spectator din Romania a demonstrat ca muzica de cea mai buna calitate este remarcata si apreciata, astfel, toate biletele destinate acestui spectacol au fost vandute in totalitate.

    Concertul ”ZAMFIR+100” va fi sustinut cu casa inchisa.

 


   

    Evenimentul cultural-artistic organizat de Asociatia Culturala Spectaculis, reuneste, pe aceeasi scena, 100 de muzicieni desavarsiti, ce vor evolua alaturi de renumitul naist Gheorghe Zamfir, spre a readuce la viata puritatea, bucuria si frumusetea inaltatoare a anotimpului primavara.

    Timp de doua ore, spectatorii prezenti se vor lasa purtati de magia naiului duios si patrunzator, prin virtuozitatea si genialitatea muzicianului care stie sa te conduca prin toate colturile lumii, in acorduri spectaculoase, profunde.

    Acompaniat de Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, sub bagheta domnului Colonel Aurel Gheorghita, Inspector pentru arma Muzicii Militare, impreuna cu invitatii speciali ai serii, corul Cantoris, condus de maestru de cor Daniel Jinga, renumitul organist Christian Micsunescu si mezzosoprana Maria Jinga, maestrul Gheorghe Zamfir va oferi un program muzical complex, alcatuit din arii celebre de opera, compozitii inspirate din folclorul romanesc, melodii celebre internationale, si se va opri pentru cateva clipe la rugaciunea in nai sau alte doine, ori la trilurile neintrecutei Ciocarlii.

    Un moment inedit ce a luat nastere la granita dintre muzica, arta vestimentara, dans si film va fi prezentat in premiera publicului prezent la Sala Palatului, in seara zilei de 1 martie!

    Proiectul a pornit de la „Dansul padurii”, o compozitie proprie a maestrului Gheorghe Zamfir, in contextul unei colaborari speciale intre cei doi artisti ce a inceput in 2016, cand designerul si profesorul universitar Liliana Turoiu a creat pentru marele artist prima piesa din linia de camasi barbatesti de ceremonie “Zestrea”.

    Lucrarile de arta vestimentara ce vor intra in scena si filmul prezentat, ambele concepute pentru concertul Zamfir +100, integreaza vizual sursele de inspiratie si simbolurile ce au stat la baza compozitiei muzicale "Dansul Padurii".

    "Intalnirea cu o personalitate complexa precum Maestrul Gheorghe Zamfir, reprezinta pentru mine o onoare profesionala si o mare bucurie personala.

 


   

    Am creat colectia si albumul Zestrea ascultand muzica lui Gheorghe Zamfir, am expus in muzee din multe tari acest proiect pe muzica Maestrului si am avut ocazia sa descopar, in urma cu putin timp, universul artistului si casa sa, in care am pasit cu mare emotie.

    Cred ca muzica lui Gheorghe Zamfir este in acest moment cea mai frumoasa muzica din lume si am fost foarte fericita sa vad bucuria si placerea deosebita cu care a purtat in concerte aceste camasi Zestrea, pe care i le-am dedicat." marturiseste Lector Universitar Dr. LILIANA TUROIU.

    Asa cum naiul in mainile lui Gheorghe Zamfir face miracole pentru ca impreuna ating perfectiunea, in semn de recunoastere a talentului, inspiratiei si pasiunii pentru arta, Carrefour Romania sustine excelenta si se alatura demersului intiat de Asociatia Culturala Spectaculis cu scopul de a sprijini promovarea valorilor culturale romanesti.

    ”Acest spectacol extraordinar reprezinta, o data in plus, ocazia de a demonstra angajamentul Carrefour Romania pentru valorile romanesti autentice si prezentarea catre un public cat mai numeros a unor concepte culturale de inalta tinuta.

    Felicitam organizatorii acestui spectacol si suntem convinsi ca vom oferi impreuna publicului o experienta de neuitat la debut de primavara!” – ANDREEA MIHAI, Director Marketing & Comunicare, PR & Solidaritate, Dinamica comerciala & Pricing ”Am cunoscut naiul la varsta de 14 ani cand m-am inscris in anul 1955 la Scoala speciala de muzica din Bucuresti unde era profesor renumitul naist si rapsod popular Fanica Luca.

    Prin el am indragit naiul si am intrat in tainele si secretele acestui instrument sacru, divin, initiatic, care mi-a deschis mai tarziu portile catre Lumina si cunoastere.

    De talent si mai ales de HAR nu mi-am dat seama decat foarte tarziu, cand am descoperit “Rugaciunea in Nai” prin Doina si prin cantecul neaos, profund romanesc in care am descoperit valente Divine.

    Atunci in perioada anilor 1978-1980 am vazut adevarata Lumina, lacrima ce izvora din radacina de peste 7.000 de ani a neamului nostru cu care am construit templul sacru al Romaniei in lume, pretuind fiecare melodie, descoperind in ea surse nebanuite de energie si putere cereasca, pe care le-am valorificat la maximum ca pe adevarate bijuterii.”- povestea GHEORGHE ZAMFIR, intr-un interviu recent.

    Evenimentul a fost organizat de ASOCIATIA CULTURALA SPECTACULIS.

    Multumim tuturor celor care au ales sa sprijine concertul extraordinar ZAMFIR +100.

 Parteneri strategici: Carrefour Romania, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti

 Parteneri media: Magic FM, Romania TV, Agerpres, Ring.ro, Iconcert.ro, Infomusic.ro, Blitz TV, Salon TV, Parents, Shape, Casa de Vacanta, Nine O’Clock, 4arte.ro, Stop to Shop, Unirea Shopping Center, Carturesti, 220.ro si Catavencii.

About Post Author

Lasă un răspuns