Stilul abordat de trupa Subcarpaţi este un amestec de hip-hop cu influenţe din folclorul românesc. Noutatea pe care o aduce albumul constă în temele şi subiectele pieselor. În piese, sunt amintite momente istorice precum cel din 1989. Album poate fi descărcat, gratis, de pe www.subcarpati.com.

Pe 12 iunie 2011, Subcarpaţi a devenit din proiect trupă, odată cu lansarea compilaţiei "Culese din cartier". Albumul poate fi descărcat, de asemenea, gratis, de pe www.subcarpati.com/culesedincartier. Nume de marcă din muzica românească se regăsesc pe acest album, precum Matze, Silent Strike, Gojira, Undoo, Danaga, Liviu Vasilică, etc.

Ultimul videoclip, `Ţa, ţa, ţa, căpriţa,ţa`, a fost lansat pe 5 septembrie 2011. Piesa este mobilul perfect pentru a promova, în rândul tinerilor şi nu numai, una dintre tradiţiile specifice arealului românesc. Aceasta se află în cel mai important top radio din România de la ora actuală: TopShow Radio Guerrilla, urcând, în doar două săptămâni, pe locul 1.

Ce înseamnă folclorul pentru Subcarpaţi?

Bean: "O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică şi iniţial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine şi aşa a început să se formeze un soi de conştiinţă în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru ţara asta şi care ne-au schimbat viaţa şi, pentru ei, dar şi pentru noi, trebuie să învăţăm să păstrăm valorile tradiţionale."

About Post Author

Lasă un răspuns