Combaterea celulitei, o "misiune" grea, dar nu imposibilă

Celulita pare să fie un fenomen de care, mai devreme sau mai târziu, nu poate scăpa nicio femeie. Aceste acumulări de grăsime care apar la suprafaÅ£a pielii, cu aspect de coajă de portocală, sunt de-a dreptul inestetice. Celulita este de trei tipuri. Aspectul ÅŸi caracteristicile fiecărui tip diferă, la fel ca ÅŸi cauzele. Odată instalată, este destul de dificil să scapi de ea, dar nu imposibil. Cu răbdare, ambiÅ£ie ÅŸi metodele potrivite, poÅ£i câÅŸtiga "războiul" împotriva celulitei.

"celulita1"

Celulita fibroasă

Este dură la atingere. La palparea pielii, se simte efectiv cum celulita se rulează sub mâini. Aspectul de coajă de portocală este vizibil, iar în momentul în care zona este ciupită, se resimte o durere acută. Celulita fibroasă nu este neapărat legată de creÅŸterea în greutate. Acest tip de celulită se instalează în profunzimea pielii ÅŸi este mai densă. Cel mai adesea apare după vârsta de 50 de ani ÅŸi este celulita care se tratează ÅŸi dispare cel mai greu, având în vedere că pielea este îmbătrânită ÅŸi lăsată.

Celulita infiltrată (cu retenţie de apă)
Când pielea este afectată de acest tip de celulită, rămâne catifelată la atingere, dar, în ciuda acestui lucru, prezintă mici protuberanÅ£e. Aspectul de coajă de portocală se observă, iar adesea este însoÅ£it de senzaÅ£ia de picioare grele. Aceste senzaÅ£ii sunt cauzate de probleme de circulaÅ£ie a sângelui ÅŸi a limfei. Persoanele care nu fac deloc miÅŸcare sunt principalele "victime" ale celulitei infiltrate. Pentru a face să dispară acest tip de celulită, trebuie ameliorată circulaÅ£ia venoasă ÅŸi limfatică.

Apare mai ales la nivelul coapselor, feselor ÅŸi ÅŸoldurilor, dar ÅŸi al abdomenului. Acest tip de celulită este moale, iar dacă zona este ciupită, nu se resimte durere. Celulita adipoasă nu este legată de circulaÅ£ie. Afectând în special femeile după vârsta pubertăţii, este cauzată de o alimentaÅ£ie prea bogată în lipide ÅŸi grăsimi. Lipsa exerciÅ£iilor fizice poate, de asemenea, să conducă la celulita adipoasă. Acest tip de celulită poate fi tratat practicând un sport, ca joggingul sau mersul pe bicicletă. Poate fi atenuată ÅŸi cu ajutorul cremelor anti-celulitice.

 Masajul manual prin miÅŸcări de rulare este eficient în lupta contra celulitei, iar în acelaÅŸi timp te ajută să ai o siluetă mai fermă. Această tehnică constă în întinderea pielii, apoi rularea ei cu degetele. Masajul se poate face pe pielea uscată sau folosind produse (de cele mai multe ori uleiuri esenÅ£iale) care permit decongestionarea celulelor ÅŸi tonifiază pielea. Acest masaj special atenuează considerabil aspectul de piele de portocală. Chiar dacă este mult mai dur decât un masaj obiÅŸnuit, iar după fiecare ÅŸedinţă vei avea ceva dureri musculare, merită efortul.

Împachetările corporale
Constau în împachetarea corpului cu ceai verde, alge marine, nămol, cafeină, argilă etc. După aceea, zona afectată este învelită cu o folie din plastic, astfel încât să se producă o presiune asupra acesteia.
Împachetările ajută mai ales în procesul de slăbire, iar efectele asupra aspectului de coajă de portocală nu sunt 100% garantate.

Drenajul limfatic
Este un masaj blând care favorizează o circulaÅ£ie mai bună ÅŸi stimularea limfei. Tulburările circulatorii ale acestui lichid ÅŸi acumularea lui agravează celulita ÅŸi accentuează aspectul de coajă de portocală. Drenajul limfatic trebuie însoÅ£it de un masaj efectuat de un kinetoterapeut. Efectul constă în decongestionarea ÅŸi tonifierea coapselor ÅŸi a picioarelor. O ÅŸedinţă durează în medie o oră-o oră ÅŸi jumătate ÅŸi ameliorează circulaÅ£ia venoasă, edemele ÅŸi problemele cauzate de retenÅ£ia de apă.

TechniSPA
Derivat din CelluM6 sau endermologia profesională, acest aparat de masaj acÅ£ionează în trei moduri asupra corpului: lipoaspiraÅ£ie, care sparge celulita, ionizare, care o topeÅŸte, ÅŸi stimulare, care permite drenajul toxinelor. Masajul este însoÅ£it de aplicarea unui gel care penetrează în profunzime, cât ÅŸi de stimularea musculară prin impulsuri electrice.

Cremele anti-celulitice
Pentru a atenua anumite protuberanÅ£e ale unei părÅ£i a corpului, poÅ£i recurge la creme cu efect anti-celulitic. PoÅ£i încerca noul Roll-On BodyTonic, de la Garnier (32 de lei), un aplicator pentru masaj cu eficacitate dublă: acÅ£ionează împotriva celulitei rebele ÅŸi combate "rotunjimile". PoÅ£i testa ÅŸi gelul-cremă anticelulitic Good-bye Cellulite, de la Nivea (38,59 de lei), cu extract de lotus, care reduce vizibil celulita ÅŸi previne apariÅ£ia ei. Această cură locală trebuie însoÅ£ită ÅŸi de un regim alimentar sărac în lipide ÅŸi zahăr ÅŸi de o activitate fizică susÅ£inută.

 

"masaj"

Masajul anticelulitic

 

"portocala"

Celulita adipoasă


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns