Circulaţia trenurilor este afectată, sâmbătă dimineaţă, de condiţiile meteorologice severe, pe relaţiile Bucureşti Nord – Lehliu şi Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri, unde mai mulţi copaci au căzut pe firul de contact, alimentarea cu electricitate a locomotivelor fiind întreruptă, anunţă CFR.

Pe sectorul Bucureşti – Lehliu, care are două fire de circulaţie, trenurile vor fi cuplate la locomotive diesel, însă între Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri este un singur fir, astfel că trenurile din zonă sunt oprite în gări până la remedierea problemelor. 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, sâmbătă dimineaţă, circulaţia trenurilor este afectată de condiţiile meteo severe pe relaţiile Bucureşti Nord – Lehliu şi Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri, secţii aflate pe raza Regionalelor Bucureşti şi Craiova, unde mai mulţi copaci care au cedat sub greutatea gheţii s-au prăbuşit pe firul de contact, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a locomotivelor.

„Personalul feroviar este deja pe teren şi acţionează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact şi efectuarea reglajelor la catenară”, spun reprezentanţii CFR.

Astfel, pe sectorul Bucureşti – Lehliu, care are două fire de circulaţie, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie, care se vor desfăşura alternativ pe cele două fire. Tracţiunea Diesel este realizată cu două locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

În schimb, secţia de cale ferată Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulaţie, astfel că trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menţinută în toată perioada necesară desfăşurării intervenţiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact.

Potrivit CFR, în condiţii speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea – Periş – Crivina, unde se înregistrează fluctuaţii de tensiune în linia de contact şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

About Post Author

Lasă un răspuns