Circa 2.000 de persoane au asistat, vineri seara, la concertul pe care The Wailers, legendara trupa a lui Bob Marley, l-a sustinut la Arenele Romane din Bucuresti.

Inaintea concertului formatiei The Wailers, pe scena de la Arenele Romane au urcat cei de la El Negro, care au incalzit publicul cu melodiile lor. Dupa circa o ora, pe scena au urcat membrii trupei The Wailers.

""

In ciuda frigului, tineri si oameni mai in varsta, imbracati colorat si accesorizati cu palariute, esarfe sau genti in culorile steagului jamaican, au dansat si cantat alaturi de artistii de pe scena, care au adus la Bucuresti celebrele ritmuri ale lui Bob Marley, intr-o maniera proprie.

Bob Marley a cantat timp de 12 ani impreuna cu The Wailers, iar la 29 de ani dupa disparitia lui, pionierii muzicii reggae continua sa incante milioanele de fani din intreaga lume.

Melodiile celebre care l-au facut pe Bob Marley liderul incontestabil al stilului reggae au rasunat pentru prima data live la Bucuresti: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Stir It Up", "Redemption Song", "One Love".

Trupa The Wailers a fost fondata in 1969, chiar de Bob Marley. Din pionieri ai genului reggae, muzicienii au reusit sa transforme acest nou stil muzical intr-un adevarat fenomen global, devenind astfel adevarate simboluri jamaicane.

Dupa disparitia lui Bob Marley, in 1981, legenda a fost continuata de basistul Aston "Familyman" Barrett, cel care a adus tinere talente in formatie. In cei 40 de ani de activitate, membrii trupei The Wailers au vandut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume. Tot ei au primit singurul disc de diamant acordat vreodata unui album reggae, pentru "The Legend". Aceasta compilatie detine si recordul pentru cel mai bine vandut album din istoria muzicii reggae: peste 20 de milioane de exemplare.

Concertul de la Bucuresti a fost organizat de King Size Production si Bring the Noise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns