Cinematografele din China, redeschise luna aceasta. Shanghai Film Festival va debuta pe 25 iulie fără invitaţi din străinătate
Shanghai International Film Festival 2019

Cinematografele din China vor fi redeschise luna aceasta, iar Shanghai Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume, va debuta pe 25 iulie şi va avea loc fără invitaţi din străinătate, informează The Hollywood Reporter.

China, a doua cea mai importantă piaţă de film din lume, îşi va redeschide cinematografele pe 20 iulie, după şase luni de când nu au mai avut loc proiecţii publice, măsură luată pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Nu vor fi redeschise toate sălile în acelaşi timp. China Film Administration a anunţat joi că va fi permisă relurea activităţii cinematografelor din zonele în care există un risc scăzut de contaminare, iar sălile din zonele cu risc mediu şi înalt de contaminare vor rămâne temporar închise.

Cinematografele vor activa la 30% din capacitate şi cu măsuri stricte de distanţare şi prevenire a răspândirii Covid-19.

În aceeaşi zi, organizatorii Shanghai International Film Festival, cel mai longeviv eveniment cienmatografic din China, au anunţat că el va debuta pe 25 iulie şi se va încheia pe 2 august.

La ediţia de anul acesta, a 23-a, nu vor participa invitaţi din străinătate şi nu va exista o competiţie principală. Vor avea loc proiecţii pentru public şi industria locală.

Lineup-ul va fi anunţat în zilele următoare.

Shanghai International TV Festival, care de obicei are loc în acelaşi timp cu SIFF, va avea loc anul acesta între 3 şi 7 august.

De regulă, Shanghai International Film Festival are loc în luna iunie, însă anul acesta a fost amânat din cauza pandemiei.

sursa: news.ro

About Post Author

Lasă un răspuns