Lungmetrajul „Parasite” al lui Bong Joon-ho, premiat anul acesta cu Palme d’Or, se află pe punctul de a deveni filmul străin cu cele mai mari încasări în America de Nord în 2019.

Filmul vorbit în coreeană, aflat în cursa pentru Oscar, este aşteptat să depăşească la finalul acestui weekend pragul de 10 milioane de dolari încasări în box office-ul nord-american.

Satira a avut premiera în cinematografele din Statele Unite şi Canada pe 11 octombrie. Weekendul trecut, încasările totale erau de 7,53 de milioane de dolari, potrivit Comscore, citat de Variety.

La nivel internaţional, cifrele de duminica trecută arătau încasări de 102 milioane de dolari.

La nivel nord-american este aşteptat să treacă de 10 milioane de dolari, după ce weekendul acesta au fost adăugate 142 de săli în care va rula, totalul fiind de 603.

Cu acest total, „Parasite” va fi filmul străin cu cele mai mari încasări în America de Nord anul acesta, depăşind comedia mexicană „No Manches Frida 2”, care a fost lansată în martie şi a generat încasări de 9,27 de milioane de dolari.

„«Parasite» este unul dintre cele mai interesante şi imprevizibile filme ale anului şi a devenit un must-see al sezonului”, a spus Paul Dergarabedian, analist al Comscore. El a apreciat şi strategia de distribuţie a companiei Neon.

După premiera la Festivalul de Film de la Cannes, „Parasite” a fost lăudat, deopotrivă, de critici şi public şi este unul dintre puţinele filme străine care au şanse la mai multe categorii ale premiilor acordate de Academia americană. Selecţia la „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor” reprezintă o perspectivă reală.

Producţia este propunerea Coreei de Sud pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

About Post Author

Lasă un răspuns