Filmul „Shazam!”, cel mai nou din universul DC Comics, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, după ce, în a doua săptămână de la premieră, a generat încasări de peste 600.000 de lei.

Lungmetrajul regizat de David F. Sandberg, cu Zachary Levi în rol principal, a generat încasări de 624.672 de lei şi a fost vizionat de 26.650 de spectatori.

Filmul SF „Hellboy”, cu David Harbour şi Milla Jovovich în distribuţie, regizat de Neil Marshall, a debutat pe poziţia secundă a clasamentului, cu 21.905 de spectatori şi încasări de 452.353 de lei.

Comedia „Şefa a intrat la apă/ Little”, cu Regina Hall, Marsai Martin şi Issa Rae în distribuţie, a debutat pe locul al treilea în top. Filmul a generat încasări de 444.322 de lei şi a fost vizionat de 20.950 de spectatori.

Adaptarea „Dumbo” făcută de Tim Burton după clasicul din 1941, cu Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito şi Alan Arkin în distribuţie, a coborât două locuri, până pe patru. În al treilea weekend, lungmetrajul a generat încasări de 407.058 de lei.

Tot două locuri a coborât în top şi filmul horror „Cimitirul animalelor/ Pet Sematary”, după romanul omonim al lui Stephen King. În al doilea weekend de la debut, el a generat încasări de 205.211 lei şi a fost vizionat de 9.875 de spectatori.

Animaţia „Haios şi blănos/ Missing Link”, realizată de studioul Laika, a debutat pe locul al şaselea, cu 9.621 de spectatori şi încasări de 190.797 de lei.

Filmul SF „Captain Marvel”, cu Brie Larson în rol principal, s-a clasat pe şapte, în coborâre trei poziţii, după al şaselea weekend de la premieră, când a generat încasări de 185.190 de lei.

Animaţia „Corgi, Căţeii Reginei/ The Queen’s Corgi”, regizată de Ben Stassen, a coborât tot trei locuri în clasament, până pe opt. Filmul a fost vizionat de 7.974 de spectatori şi a generat încasări de 159.726 de lei.

Drama „Hotel Mumbai”, care reconstruieşte asediul terorist asupra celebrului hotel Taj din Mumbai (India) din noiembrie 2008, a coborât trei poziţii în top, până pe nouă, după ce, în al treilea weekend de la lansare, a fost vizionată de 5.044 de spectatori şi a generat încasări de 114.922 de lei.

Filmul de acţiune „De cealaltă parte a justiţiei/ Dragged Across Concrete”, cu Mel Gibson şi Vince Vaughn în distribuţie, a debutat pe locul al zecelea, cu încasări de 82.204 lei şi 3.592 de spectatori.

Premierele saptamanii:

The Curse of La Llorona / Blestemul femeii care plânge

După ce ignoră avertismentele unei mame tulburate, anchetată pentru că şi-a pus propriul copil în pericol, o asistentă socială este târâtă, împreună cu copiii ei, într-o lume supranaturală înspăimântătoare.

TRAILER: AICI!

 

 

 

 

Wonder Park (2019) / Parcul de distracţii

Povestea unui parc de distracții magic care prinde viață prin imaginația ieșită din comun a unei fetițe pe nume June.

TRAILER: AICI!

 

 

 

 

 

Klimt & Schiele – Eros and Psyche (2018)

Klimt & Schiele – Eros și Psyche – scandaluri, vise și obsesii în epoca de aur a Vienei. Documentarul povestește acest sezon extraordinar: un moment magic pentru artă, literatură și muzică, în care circulă noi idei, Freud descoperă mișcările psihicului, iar femeile încep să-și revendice independența. O călătorie prin Viena lui Klimt și Schiele și lucrările muzeelor Albertina, Belvedere, Kunsthistoriches, Leopold, Freud și Muzeul Vienei.

1918. Odată ce zgomotul tunurilor din Primul Război Mondial a disparut, în inima Europei Centrale, la Viena, o epocă de aur se apropria de final. Imperiul Austro-Ungar începea să se dezintegreze. În noaptea de 31 octombrie, Egon Schiele a murit, acasă în propriul său pat, devenind una dintre cele 20 de milioane de morți cauzate de gripa spaniolă. Acesta a murit privind boala invizibilă în față, în singurul mod prin care putea face asta: prin pictură. El avea 28 de ani. În urmă cu doar câteva luni, sala principală a clădirii Secesiunii și-a întâmpinat lucrările: 19 picturi în ulei și 29 de desene. Aceasta a fost prima sa expoziție de succes, o celebrare a unei noi idei de pictură, ce portretiza anxietațile și dorințele umane.

În urmă cu câteva luni, profesorul și prietenul său, Gustav Klimt, a murit. Încă de la începutul secolului, el a schimbat fundamental modul în care oamenii simțeau arta și a fondat un nou grup: Secesiunea. Astăzi, capodoperele lui Klimt atrag vizitatori din toată lumea, în Viena sau la Noua Galerie din New York, ori acestea devin celebrități în filme precum „Femeia în Auriu”. Dar acestea sunt totodată staruri pop care ne însoțesc viețile de zi cu zi prin postere, cărți și calendare.
100 de ani mai târziu, operele de artă ale acestor vizionari – între Art Noveau și Expressionism – au redevenit din nou în centrul atenției în capitala austriacă, împreună cu operele designer-ului și pictorului Kolomon Moser și ale arhitectului Otto Wagner, care au murit în Viena în același an, 1918.

TRAILER: AICI!

After(2019) / După ce ne-am întâlnit

Bazat pe un roman semnat de Anna Todd, „După ce te-am întâlnit” spune povestea unei tinere care se indrăgostește de un băiat cu un secret întunecat, cei doi intrând într-o relație furtunoasă.

TRAILER: AICI!

 

 

 

 

THE SISTERS BROTHERS (2018) / Frații Sisters

Acțiunea filmului se petrece în Statele Unite ale Americii, în anul 1850, și urmărește povestea căutătorului de aur Hermann Kermit Warm – interpretat de Jake Gyllenhaal, care este urmărit prin Deșertul Oregon, în drumul său spre San Francisco, de doi asasini notorii: Eli (John C. Reilly ) și Charlie Sisters (Joaquin Phoenix). Scenariul filmului are la bază romanul cu același nume al lui Patrick DeWitt.

TRAILER: AICI!

About Post Author

Lasă un răspuns