Cel de-al patrulea şi ultimul film din franciza „Avengers”, „Endgame”, a depăşit pragul de 2 miliarde de dolari încasări în 11 zile şi s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american şi în pieţele internaţionale.

Cu un buget de 356 de milioane de dolari, filmul lansat pe 26 aprilie a generat, în America de Nord, încasări de 619,6 milioane de dolari, iar la nivel global, de 1,56 miliarde de dolari.
Astfel, lungmetrajul este al doilea cel mai profitabil, la nivel internaţional, din toate timpurile, scrie Variety.

În al doilea weekend de la premieră, la nivel internaţional, el a generat încasări de 282 de milioane de dolari, în 55 de pieţe.

„Endgame” a depăşit „Titanic” (1,52 miliarde de dolari) şi se află în urma „Avatar” (2,02 miliarde de dolari) în box office-ul internaţional.

Cel de-al patrulea lungmetraj al francizei este, oficial, al doilea film cu cele mai mari încasări la nivel global în 11 zile – 2,188 miliarde de dolari, faţă de 2,187 miliarde de dolari cât a înregistrat „Titanic”.

„Avatar” se află în fruntea acestui top, cu 2,8 miliarde de dolari.

În weekendul trecut, „Avengers: Endgame” s-a menţinut pe primul loc în toate teritoriile, în afară de Japonia.

Cel de-al 22-lea film din Universul Marvel a realizat o performanţă fără precedent în China – unde este filmul de la Hollywood cu cele mai mari încasări (575 milioane de dolari).

Între alte teritorii unde lungmetrajul a generat încasări masive se numără Marea Britanie (89,9 milioane de dolari) şi Coreea de Sud (82,1 milioane de dolari).

La nivel nord-american, în al doilea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 145,8 de milioane de dolari, cu 59% mai puţin faţă de primul weekend.

Filmul, regizat de fraţii Anthony şi Joe Russo, are o distribuţie formată din staruri ca Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Bradley Cooper şi Josh Brolin.

Drama „The Intruder”, o producţie cu un buget de 8 milioane de dolari, a debutat pe locul al doilea al box office-ului nord-american, cu încasări de 11 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Filmul, regizat de Deon Taylor, îi are în distribuţie pe Meagan Good, Dennis Quaid şi Michael Ealy.

Comedia „Long Shot”, regizată de Jonathan Levine, cu Charlize Theron şi Seth Rogen în distribuţie, a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 10 milioane de dolari.

Animaţia „UglyDolls”, regizată de Kelly Asbury şi produsă de STX Films, cu un buget de 45 de milioane de dolari, a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 8,5 milioane de dolari.

După al nouălea weekend de la premieră, producţia „Captain Marvel”, cu Brie Larson în rol principal, a coborât trei locuri şi s-a clasat pe cinci, cu încasări de 4,2 milioane de dolari. În total, la nivel global, filmul a generat încasări de 1,1 miliarde de dolari.

Drama „Breakthrough”, regizată de Roxann Dawson, a coborât două locuri, până pe şase, după al treilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 3,9 milioane de dolari.

Filmul horror „The Curse of La Llorona”, care a avut un buget de producţie de 9 milioane de dolari, a coborât, după al treilea weekend, patru locuri, până pe şapte, cu încasări de 3,5 milioane de dolari.

Lungmetrajul SF „Shazam!” s-a clasat pe poziţia a opta, în coborâre trei locuri, după ce, în al cincilea weekend de la debut, a generat încasări de 2,4 milioane de dolari.

Comedia „Little”, cu Regina Hall, Marsai Martin şi Issa Rae în distribuţie, s-a clasat pe locul al nouălea, în coborâre două locuri. În al patrulea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 1,47 milioane de dolari.

„Dumbo”, adaptarea făcută de Tim Burton pentru Disney, a coborât patru poziţii în top, după al şaselea weekend de la premieră, când a generat încasări de 1,43 milioane de dolari, clasându-se pe zece.

About Post Author

Lasă un răspuns