Studiul anual care evaluează satisfacÈ›ia clienÈ›ilor – realizat de compania de cercetări JD Power – a revelat că Volvo, marca suedeză deÈ›inută de concernul chinez Geely, este cea mai apreciată de È™oferii germani.

  • ""
  • "Marca

 

 

Volvo a depășit ”la mustață” Mercedes-Benz È™i a devenit cea mai apreciată marcă auto în rândurile proprietarilor de autoturisme din Germania, indică studiul de satisfacÈ›ie realizat de JD Power în 2011.

După ce a făcut parte mai mulÈ›i ani din portofoliul grupului american Ford, Volvo a trecut, în primăvara lui 2010, în proprietatea concernului chinez Zhejiang Geely Holding Group.După Volvo È™i Mercedes-Benz, preferinÈ›ele È™oferilor germani s-au îndreptat către Mazda, Mini È™i Honda – mărcile care au completat, în această ordine, Top 5-ul satisfacÈ›iei deÈ›inătorilor È™i utilizatorilor de autoturisme din cea mai importantă piață de profil europeană.

Dacia, peste Volkswagen și Renault

Dacia s-a clasat pe un decent loc 10 în clasamentul întocmit de JD Power pe baza răspusurilor/opiniilor oferite de un eÈ™antion reprezentativ format din 17.000 de germani posesori de autoturisme.

Notabil este că maÈ™inile produse la Mioveni au fost mai apreciat decât cele ale unor mărci precum Volkswagen (locul 12), Porsche (14), Renault (15), Opel (21), Peugeot (22), Citroen (27) sau Chevrolet (28).

Loganul, în Germania – aproape ca Sandero, în FranÈ›a

Dacia Logan a fost al doilea ce mai apreciat model de segment B, în Germania, după Mazda2. Acest rezultat vine la scurtă vreme după ce un studiu similar JD Power a arătat că Dacia Sandero a fost considerată cea mai satisfăcătoare maÈ™ină mică în FranÈ›a

Lasă un răspuns