Una dintre temele întâlnirii membrii clubului Bilderberg este moneda euro È™i provocările pe care zona euro le va avea în viitor. Cei mai puternici oameni de pe planetă s-au întâlnit în zilele acestea să discute despre modul în care pot fi schimbate lucrurile, astfel încât zona euro să nu se mai confrunte cu dificultăți precum cea de acum.

Pe scurt, membrii Bilderberg discută desfiinÈ›area monedei euro È™i revenirea la monedele anterioare uniunii monetare, scrie site-ul infowars.com, cel care urmăreÈ™te îndeaproape întâlnirea care are loc zilele acestea în ElveÈ›ia.

Chiar dacă întrunirile anuale ale celui mai controversat grup, din care fac parte puternicii planetei, sunt învăluite în mister, jurnaliÈ™tii È™i activiÈ™tii elveÈ›ieni au reuÈ™it să facă publică lista invitaÈ›ilor.Ca în fiecare an, de la reuniunea Bilderberg nu lipsesc oameni politici, foÅŸti oficiali de stat, preÅŸedinÅ£i ai celor mai importante bănci ÅŸi multinaÅ£ionale, conducători ai organizaÅ£iilor internaÅ£ionale, profesori ÅŸi jurnaliÅŸti.

"Ar putea zona euro să se destrame? Acest lucru este posibil într-un orizont de timp de cinci ani", este titlul unei analize realizate de profetul crizei, Nouriel Roubini, preÅŸedintele Roubini Global Economics. El spune că uniunea economică È™i monetară nu a îndeplinit niciodată în totalitate condiÈ›iile unei regiuni monetare optime.

Totodată, Roubini explică, într-un articol publicat în Financial Times, că abordarea dezordonată a crizei zonei euro a dus la eÈ™ecul rezolvării problemelor fundamentale ecomice È™i de competitivitate din cadrul uniunii.

Dacă situaÈ›ia continuă în acelaÈ™i mod, euro va fi implicat în reducerea dezordonată a datoriilor ÅŸi, în cele din urmă, se va apropia de spargerea uniunii monetare, dacă unii dintre membrii săi mai slabi intră în colaps, a spus economistul.

"LăsaÅ£i euro, mergeÅ£i înapoi la monedele naÅ£ionale pentru a atinge o depreciere masivă nominală ÅŸi reală", este sfatul profesorului Roubini.

El spune, totodată, că, deocamdată, ideea renunţării la zona euro este de neconceput chiar ÅŸi pentru ţări ca Grecia ÅŸi Portugalia. Dacă aceste state ar ieÅŸi din zona euro, restul statelor care rămân în uniune ar suferi pierderi comerciale mari.

Însă scenarii care par imposibile astăzi s-ar putea să fie realiste peste cinci ani, în special în condiÅ£iile în care economiile de la periferia zonei euro stagnează, precizează Roubini.


About Post Author

Lasă un răspuns