Aseara, Charles Aznavour a urcat din nou, exact după 53 de ani, pe scenă Sălii Palatului din Bucureşti.

    Charles Aznavour se află într-un turneu restrâns, ce se desfăşoară în doar câteva din capitalele europene şi care cuprinde şi spectacolul de la Bucureşti.

    Am așteptat cu mare nerăbdare momentul, seara asta.

    O sală plina de oameni de cultură, actori, regizori, mari sportivi, jurnaliști din prima ligă. Emoția si trairea a fost intensă.

    Am văzut lacrimi și la prima piesă, la intrarea lui Aznavour în scenă.

    A comunicat cu sala prin gesturi, microfonul dat mai încet, obliga lumea să tacă, să anuleze aplauzele, pentru că altfel nu se auzea. 91 de ani și o vitalitate fantastică, ținută impecabilă, simț al umorului.

    A cântat aproape tot ce ne doream. Actorii sperau și la ”Les Comediens”, dar nu au fost regrete.

    Ne-a mărturisit că el citește prompterele pentru că mai uită, ne-a spus că a mai fost prin România cu ocazia unor filmări, dar pentru cântat mai rar.

   Mai exact în 1963. Că în Franța presa-i tot anticipează săptămânal retragerea, dar el mai are de cântat.

   Și chiar are. Acest "Omuleț" transmite, trăiește prin muzică, impune atenție și respect.

    Am avut în jurul meu figuri cunoscute, m-am simțit ca-n familie. Aș putea spune că am mers la concert cu școala, pentru că era acolo și fosta mea dirigintă (86 de ani) și doi colegi de clasă din școala primară.

   Oana Sârbu a venit cu tata, Romulus Sârbu (extrem de fericit că l-a văzut pe Aznavour).

    A fost un concert dens, fără pauză, fără trageri de timp, cu o orchestră mică și fără cusur, fără bis, cu un sound soft, corespunzător atmosferei.

    Aznavour ne-a atenționat că poate greși uneori și a făcut-o cu candoare și firesc. Când un astfel de om falsează puțin ți se pare absolut normal.

   S-a mișcat, a făcut și pași de dans, n-a băut un strop de apă, a dat tot ce ne doream.

    Un eveniment care nu trebuia ratat de nimeni! Au fost multe multe flori la final, și am observat o coadă considerabilă la urcat pe scenă și în culise…

    Notez acum câteva nume de persoane publice , pe care le-am recunoscut: Oana Pellea, dr.Dana Safta, Emilia Popescu, Camelia Potec, Ion Țiriac, Marina Constantinescu, Julieta Szonyi, Lamia Beligan, Alice Năstase Buciuta, Ovidiu Ioanițoaia,Ion Dichiseanu, etc.

    “Evenimentul istoric cu numele One Night Only a fost si o ocazie unică de a-l asculta pe Charles Aznavour cântând piesele sale iubite pe scenă, într-un spectacol dedicat publicului său din România”.

    Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de migranţi armeni, născut cu numele Charles Aznavourian, s-a născut pe 22 mai 1924, la Paris.

    Supranumit “Sinatra francez”, Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul şi vocea lui atipice, înainte de a deveni celebru, începând cu jumătatea anilor ’50.

    Este unul dintre cei mai simpatizaţi şi mai longevivi cântăreţi francezi, a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în limba engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană.

( articol realizat cu sprijinul dlui Andrei Partos – Psihologul Muzical)

About Post Author

Lasă un răspuns