Există piese pe care le-am fredonat ani la rând și credem că le știm pe de rost. Unele dintre ele n-au de fapt nicio legătură cu ce credem noi.

 

 

În continuare, câteva dintre melodiile cel mai eronat înțelese:

 

Born In The USA (Bruce Springsteen)

Încă de la apariție a fost considerat un cântec patriotic, cu atât mai mult cu cât a fost folosit ulterior și în campaniile electorale ale republicanilor Ronald Reagan și Bob Dole. De fapt, piesa spune povestea veteranilor care, odată întorși din Vietnam, au fost tratați nedrept de către autoritățile americane.

 

Losing My Religion (REM)

Melodia nu are nicio legătură cu relația dintre Michael Stipe și divinitate. De fapt, „to lose one’s religion” este o expresie folosită în sudul Statelor Unite care înseamnă „a-ți pierde răbdarea din cauza cuiva”, iar piesa descrie o relație nesigură în care unul dintre parteneri cere încontinuu confirmări ale atașamentului celuilalt.

 

Every Breath You Take (The Police)

Una dintre melodiile clasice de dragoste ale ultimelor decenii este de fapt un fel de ghid al hărțuitorului în versuri

 

Lucy in the Sky with Diamonds (The Beatles)

Piesa a fost considerată un fel de imn al consumatorilor de droguri, unul dintre argumente fiind faptul că primele litere ale cuvintelor din titlu constituie acronimul LSD. De fapt, John Lennon a declarat în mai multe rânduri că este vorba de o confuzie și că ideea titlului nu i-a aprținut lui, ci fiului său, care a intitulat astfel un desen făcut unei prietene, Lucy.

 

The One I Love (REM)

Nu este o melodie de dragoste, așa cum ar părea evident. Solistul se plânge, de fapt, că își pierde timpul într-o relație sufocantă.

 

Killing An Arab (The Cure)

Piesa a fost greșit catalogată drept un îndemn la violență împotriva arabilor. În realitate, versurile reprezintă o redare metaforică a unei scene din romanul „Străinul”, de Albert Camus.

 

Perfect Day (Lou Reed)

Reed nu cântă despre o zi frumoasă, liniștită și însorită, ci despre o relație eșuată din care încearcă să scape.

 

Sursa: Radio Guerilla

 

Lasă un răspuns