Cercetătorii ştiinţifici trebuie, de multe ori, să demonstreze că anumite aspecte a căror existenţă doar o bănuim sunt, cu adevărat, reale. Cu toate acestea, mulţi cercetători au realizat o serie de studii prin intermediul cărora au descoperit ceea ce era, deja, evident, stârnind hazul în lumea ştiinţei, scrie romanialibera.ro.

1. Sexul neprotejat este mai frecvent după consumul băuturilor alcoolice

Consumul de alcool afectează luarea deciziilor. Un grup de cercetători canadieni au realizat nu mai puţin de 12 cercetări privind legătura dintre alcoolul din sânge şi probabilitatea de a accepta folosirea prezervativului în timpul actului sexual. Fiecare creştere cu 0,1 la mie alcool în sânge ducea la creşterea cu 5% a probabilităţii ca persoana respectivă să facă sex neprotejat. Rezultatele studiului vor fi publicate în revista „Addiction" în luna ianuarie 2012.

2. Bărbaţii par încrezători prin suprimarea fricii, durerii şi empatiei

Prin urmare, s-a demonstrat că plânsul şi tremuratul nu i-ar ajuta prea mult în ring pe cei care practică artele marţiale.

3. Consumul drogurilor uşoare creşte riscul accidentelor rutiere

Persoanele care au fumat marijuana ar putea avea probleme la volan, mai ales dacă se află, încă, sub efectul drogurilor. Studiul a fost publicat în revista „Epidemiologic Reviews" în luna octombrie şi a oferit certitudinea că marijuana îi poate ameţi pe şoferi, care devin de două ori mai predispuşi la comiterea infracţiunilor în trafic.

4. Porcilor le place să se bălăcească în noroi

Porcii nu sunt doar puşi pe spectacol atunci când se bălăcesc în noroi, ci le place cu adevărat. Un grup de cercetători a demonstrat, în 2011, că bălăcirea în mocirlă este un semn că porcii se simt bine şi nu caută doar o oază de răcoare în timpul verii.

Lasă un răspuns