""

Miliardarii americani investesc zeci de milioane de dolari în reÅŸedinÅ£e luxoase, iar apoiscot din buzunar încă pe atât pentru finisaje ÅŸi amenajări

Miliardarii americani investesc zeci de milioane de dolari în reÅŸedinÅ£e luxoase, iar apoi mai scot din buzunar încă pe atât pentru finisaje ÅŸi amenajări, relatează publicaÅ£ia americană Forbes. care face o trecere în revistă a celor mai impresionante proprietăţi din SUA.

"MulÅ£i cumpără o vilă de 30 de milioane de dolari, cu vedere la ocean, o dărâmă din temelii ÅŸi încep construcÅ£ia alteia de la zero", susÅ£ine Alan Fiocchi, fondatorul unei companii care îi ajută pe miliardarii americani să-ÅŸi clădească locuinÅ£a la care au visat. Fiocchi spune că cei mai mulÅ£i dintre clienÅ£ii săi investesc zeci de milioane de dolari în remodelarea celor mai scumpe conace din lume, în timp ce alÅ£ii colecÅ£ionează terenuri cu potenÅ£ialul de a deveni reÅŸedinÅ£e de vacanţă.
""

""

Conacul franţuzesc al unui investitor Facebook

""

Yuri Milner deţine o reşedinţă inspirată din castelurile franceze. Finisajele sunt din marmură, iar casa, estimată la 100 de milioane de dolari, are o sală de bal şi piscine interioare. Camerele de locuit se află la etajul doi al vilei din Sillicon Valley, iar de acolo se poate admira zona metropolitană a oraşului San Francisco.

Reşedinţa Vanderbilt din New York ar putea deveni noua casă a moştenitoarei imperiului Johnson&Johnson

""

Fiica miliardarului George Lindemann a scos pe piaţă o reşedinţă cu cinci etaje, pentru care cere 48 de milioane de dolari. Printre cei care au pus ochii pe clădirea newyorkeză se află şi Libet Johnson, moştenitoarea averii familiei Johnson&Johnson.

Cea mai mare reşedinţă din SUA, evaluată la 200 de milioane de dolari

""

Ira Rennert, investitor ÅŸi afacerist american cu o avere estimată la peste 20 de miliarde de dolari, deÅ£ine o reÅŸedinţă aflată în Hamptons, o staÅ£iune cu ieÅŸire la mare în care se află unele dintre cele mai scumpe proprietăţi din Statele Unite. ReÅŸedinÅ£a sa are 29 de dormitoare ÅŸi 39 de băi, precum ÅŸi o centrală electrică proprie. UrmăriÅ£i aici cum arată din elicopter proprietatea de 4.000 de metri pătraÅ£i.

Larry Ellison, colecţionarul de terenuri

""

Larry Ellison, fondatorul Oracle ÅŸi al cincilea cel mai bogat om al planetei, locuieÅŸte într-o vilă care a costat 42,9 milioane de dolari. El este un renumit investitor în proprietăţi ÅŸi a cheltuit de-a lungul timpului zeci de milioane de dolari din averea sa, estimată în jurul sumei de 40 de miliarde de dolari, pe case ÅŸi terenuri. Cea mai recentă achiziÅ£ie a fost un teren de aproape 100 de hectare cu piscină, amfiteatru ÅŸi circuit de golf.

Maison de L’Amitie, pensiunea decorată cu accesorii din diamant ÅŸi aur

""

Dmitry Rybolovlev, un afacerist rus, a cumpărat o proprietate de peste 5.500 de metri pătraÅ£i de la magnatul media Donald Trump. Rybolovlev a negociat chiar ÅŸi o reducere, el plătind pentru complexul rezidenÅ£ial din Palm Beach, Florida, doar 95 de milioane de dolari, cu 30 de milioane mai puÅ£in decât preÅ£ul cerut iniÅ£ial de Trump. Proprietatea are vedere la ocean, un garaj pentru 50 de maÅŸini ÅŸi este decorată cu accesorii din diamant ÅŸi aur.

Conacul cu patinoar din Greenwich

""

Steven Cohen, managerul miliardar al unui fond de hedging, a cumpărat, în 1998, o proprietate de peste 3.000 de metri pătraÅ£i. Pentru ea, a plătit la vremea aceea 14,8 milioane de dolari. Aceasta dispune de un teren de baschet, o piscină interioară ÅŸi un ring de patinaj. În timp, afaceristul a adunat ÅŸi o colecÅ£ie de obiecte de artă în valoare de peste 750 de milioane de dolari, expuse în locuinÅ£a din Greenwich, Connecticut.

Miliardarul care a dat 103 milioane de dolari pe un teren de 16 hectare

""

Ron Baron, un investitor miliardar, a dat peste 100 de milioane de dolari pentru un teren cu ieÅŸire la mare în Hampton, New York. Pentru aceÅŸti bani el a primit doar 16 hectare de pământ pe care intenÅ£ionează să-ÅŸi construiască o casă.

Casa sin Nombre, lăsată moştenire Universităţii Columbia

""

Casa din Palm Beach a aparţinut fondatorului Metromedia, John Kluge. El a lăsat-o moştenire Universităţii Columbia, care a scos-o recent pe piaţă. Preţul cerut este de aproape 60 de milioane de dolari.

Turnul magnatului Donald Trump

""

Proprietatea lui Donald Trump este estimată la 50 de milioane de dolari şi are o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi. Magnatul media locuieşte la ultimele trei etaje ale clădirii, numită şi Turnul Trump. Apartamentele din "turn" sunt considerate unele dintre cele mai scumpe locuinţe din New York.

Vila lui Oprah

""

Oprah Winfrey ÅŸi-a cumpărat casa în 2001 pentru suma de 50 de milioane de dolari. Proprietatea se extinde pe o suprafaţă de peste 16 hectare pe care au fost
plantate peste 600 de tufe de trandafiri.

Conacul 2.0 al fondatorului Microsoft

""

Xanadu 2.0, conacul tehnologizat al lui Bill Gates, a fost evaluat la 121 de milioane de dolari. AcoperiÅŸul are forma unei cupole cu un oculus în centru. PasionaÅ£i de lectură, soÅ£ii Gates au construit o bibliotecă spaÅ£ioasă cu o sală de lectură separată. Vila mai are o sală de sport de 230 de metri pătraÅ£i ÅŸi o piscină în care se poate asculta muzică datorită unei sistem audio acvatic.

Reşedinţa lui Rockefeller de pe Park Avenue

""

Stephen Schwarzman, un afacerist ÅŸi investitor american, a cumpărat cu 30 de milioane de dolari fosta reÅŸedintă a lui John D. Rockefeller Jr, situată pe Park Avenue, New York. LocuinÅ£a are 35 de camere, câteva dintre ele amenajate cu mese de biliard, o sală de sport, o saună ÅŸi baie de aburi.

Miliardarul baricadat

""

Michael Dell, fondatorul ÅŸi CEO-ul companiei de calculatoare cu acelaÅŸi nume, ÅŸi-a construit casa de vis în 1997. ReÅŸedinÅ£a sa este construită din granit ÅŸi oÅ£el inoxidabil ÅŸi seamănă mai mult cu o fortăreaţă modernă decât cu o vilă luxoasă, scriu jurnaliÅŸtii străini.

Reşedinţa cu spectacole de lumini

""

Paul Tudor Jones, manager al unui fond de hedging, ÅŸi-a cumpărat reÅŸedinÅ£a din Greewich în 1994. Aceasta a costat 10,7 milioane de dolari. Miliardarul obiÅŸnuieÅŸte ca, de Crăciun, să-ÅŸi impresioneze vecinii cu un spectacol inedit de lumini, destul de costisitor.

About Post Author

Lasă un răspuns