V-ați plimbat pe pista de la Victoriei, da? E fun, v-ați simțit bine, în siguranță, cu familia sau cu prietenii la o plimbare în weekend! Dar voi, cei care ați folosit-o în timp ce toată strada era blocată de mașini, tare bine v-ați simțit, în sfârșit, dreptate bicicletei! Ce e cel mai interesant e că acel tronson era foarte puțin circulat de oameni – pietoni sau bicicliști – pentru că trotuarul era destul de îngust în unele porțiuni, nu exista transport in comun. Pe scurt, o arteră moartă, fără pic de atractivitate pentru locuitori sau turiști. Odată cu lărgirea trotuarelor și construirea pistei de biciclete, Calea Victoriei a devenit umană. Iată un exemplu mic, căci pista e prea scurtă ca să ai un orgasm biciclistic, dar odată cu crearea oportunității, bicicliștii acaparează cu aviditate spațiul pus la dispoziție. Concluzia….hai primare, pune mâna pe pix și semnează proiectele propuse de ONG-urile cu care te tot consulți de câțiva ani, ascultă ce vor oamenii și dă drumul celor 10 milioane de euro, cu care te lauzi că faci infrastructură!

Fetelor, vă invităm sâmbăta asta la Marșul Bicicliștilor, Vrem un oraș pentru oameni, pentru a ne face mai vizibili în trafic, în media, în birourile autorităților. Poate nu știți, dar sunt ONG-uri care se luptă constant prin ședințe, activități, campanii de lobby, pentru ca drepturile bicicliștilor să fie respectate și pentru a sancționa ilegalitățile comise de autorități. Când e un același grup de oameni care strigă în gura mare și în lipsa unor statitici clare referitor la câți bicicliști suntem, cei în uniforme nu au imaginea sau se fac că nu cunosc cine/câți suntem. E nevoie de implicare, e nevoie să ieșim în stradă și să fluierăm, să strigăm, să cerem ceea ce ne dorim – o infrastructură sigură, continuă și ciclabila, care să ne ofere o alternativă la mersul cu mașina prin București. Educați-vă copiii să-și ceară drepturile, să nu mai plece capul și să aștepte să li se dea, să li se facă de către alții; luați-i cu voi la acest protest prietenos, vor înțelege din ce comunitate fac parte, vor înțelege că e important să-ți spui părerea!

Conform informațiilor de la organizatorii Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si Optar, ieşim in stradă pentru: – neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră – încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană – lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii – menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete – neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate. Data: 25 aprilie 2015, de la ora 14.30 Locul de întâlnire: intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau Traseul – http://www.bikemap.net/en/route/2918584-vrem-un-oras-pentru-oameni-25-aprilie-2015/ FB event: https://www.facebook.com/events/1621662524735586/ Vă mai zic un secret…senzația pe care o ai când bicicliștii ocupă ambele sensuri ale podului Basarab și libertatea pe care o simți când stai în fund, în mijlocul șoselei, alături de alți mii de bicicliști, este neprețuită.

Iar seara ne vedem la un eveniment pro-bike la Gradina la Dud https://www.facebook.com/GradinaLaDud Str. SPERANTEI nr.7, sector 2 langa Piata Rosetti!

Lasă un răspuns