Alexandra Nechita este fericită. La numa 26 de ani tablourile ei se regasesc în sute de muzee din lume, de la colectia de artă a Vaticanului, până la colecÅ£ii particulare deÅ£inute de celebrităţi precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman. Acum, tânăra trăieÅŸte una din cele mai frumoase etape ale vieÅ£ii: ÅŸi-a cumpărat o casă alături de iubitul ei ÅŸi se mută împreună cu el.

"" ASPIRAÈšIE
Alexandra Nechita dorea de ceva vreme să aducă în România lucrări semnate de ea

ASPIRAÈšIE
Alexandra Nechita dorea de ceva vreme să aducă în România lucrări semnate de ea

 

"În prezent traversez una dintre cele mai frumoase ÅŸi mai importante etape din viaÅ£a mea, aceea de a mă muta din casa părinÅ£ilor mei, pe care o iubesc enorm, în casa pe care eu ÅŸi prietenul meu am cumpărat-o împreună ÅŸi pe care am început să o iubesc la fel de mult! Este o experienţă dulce-amăruie! PărinÅ£ii mei mi-au oferit întotdeauna confort ÅŸi libertate, astfel că, spre deosebire de alÅ£i tineri care împlinesc 18 ani, ultimul lucru la care mă gândeam era să mă mut de acasă. AÅŸ fi putut sta cu ei încă 25 de ani, dar a trebuit să iau această decizie pentru a-mi construi propriul univers, propriile experienÅ£e. Mi-a făcut mare plăcere să mă ocup de decorarea casei, transformând-o într-un cămin. Atelierul rămâne încă în casa părinÅ£ilor mei, deci oricum voi fi acolo aproape în fiecare zi să lucrez. În ultima perioadă am lucrat foarte mult la tablouri noi, dar am ÅŸi călătorit ceea ce a fost extraordinar. Ca orice artist, lucrez când am inspiraÅ£ie ÅŸi uneori revin asupra unui tablou sau a unei teme, la unele lucrez în paralel chiar ÅŸi acum, ÅŸi chiar îmi este greu să dau un numar exact al tablourilor pe care le-am realizat. Mă consider însă un artist destul de prolific. În plus, anul acesta am fost invitată la Parada ElefanÅ£ilor din Singapore, o oportunitate pentru artiÅŸti, actori, creatori de modă de a se exprima ÅŸi a atrage atenÅ£ia asupra situaÅ£iei grave a elefanÅ£ilor din Asia. Sunt foarte încântată să particip la acest eveniment!", a spus pictoriÅ£a.


Ţi-ai dori ca cineva anume să aibă un tablou semnat de tine?

Important este ca munca mea să fie apreciată. Orice artist îÅŸi doreÅŸte să fie "cumpărat" de personalităţi importante din întreaga lume, de oameni puternici, dar mai ales de oameni care iubesc frumosul, arta, de colecÅ£ionari mari despre care se ÅŸtie că au achiziÅ£ionat lucrări ale unor artiÅŸti renumiÅ£i.

Unde sunt expuse lucrările tale?

Lucrările mele sunt expuse atât în Statele Unite, dar ÅŸi în galerii din întreaga lume, prin rotaÅ£ie. Iar zilele acestea, câteva lucrări de-ale mele pot fi admirate ÅŸi în România, la Muzeul NaÅ£ional al Literaturii Române din BucureÅŸti, înainte de licitaÅ£ia organizată de FundaÅ£ia Nadia Comăneci.

Când vei veni în România?

Mi-aÅŸ fi dorit foarte mult să ajung la licitaÅ£ia caritabilă, împreună cu Nadia. Din cauza programului foarte încărcat însă nu am reuÅŸit. Dar sper să ajung în România în această toamnă.

Ai pictat la un moment dat un tablou, "Summer in Europe", pe care n-ai dorit să-l vinzi sub nici o formă, deÅŸi Å£i se oferise o sumă foarte mare, pentru că i-a plăcut foarte mult bunicului tău…
Într-adevăr, "Summer in Europe"  este unul dintre tablourile mele preferate. Alături de "The Wine Tester" ÅŸi "Adoring YOU Hurts".

Se simte criza ÅŸi în domeniul tău?

BineînÅ£eles. Industria de lux a fost cea mai afectată.

Care a fost cea mai scumpă operă a ta pe care ai reuşit s-o vinzi şi cui?

400.000 de dolari. Unui colecţionar privat.

Care sunt pasiunile tale?

Pasiunea cea mai mare rămâne pictura! Acum ÅŸi sculptez. Îmi place enorm ceea ce fac. Îmi place ÅŸi să călătoresc. Åži în orice loc m-aÅŸ afla, fără să vreau, caut ÅŸi găsesc surse de inspiratie, idei, pe care îmi doresc – ÅŸi reuÅŸesc apoi – să le transpun într-un tablou. Iar dacă îÅ£i place ceva cu adevărat… cred că oricine ar da cât i-ar sta în putinţă, totul dacă este nevoie, pentru a-ÅŸi îndeplini visul, pentru a fi fericit.

Ţi-a plăcut că te-au numit Micuţa Picasso?
Întotdeauna l-am admirat pe Picasso ÅŸi am fost onorată ca lucrările mele să fie asociate cu numele lui. Cred că este o imensă dovadă de apreciere. Cu siguranţă această titulatură a atras atenÅ£ia asupra lucrărilor mele, ceea ce a fost un mare beneficiu pentru mine, chiar dacă fiecare artist se luptă să îÅŸi creeze propria identitate.

Micuţa Picasso susţine proiectele Nadiei Comăneci

Două personalităţi din România, apreciate ÅŸi cunoscute peste hotare, ÅŸi-au datmâna în sprijinul copiilor

Mâine, pentru prima dată în România, iubitorii de artă vor putea să admire ÅŸi să achiziÅ£ioneze tablouri semnate de românca supranumită micuÅ£a Picasso, Alexandra Nechita. Cele nouă tablouri expuse la Muzeul NaÅ£ional al Literaturii Române au fost donate de pictoriţă pentru o licitaÅ£ie caritabilă organizată mâine, de la ora 19.00, de FundaÅ£ia Nadia Comăneci ÅŸi casa de licitaÅ£ii Ara Art.

"Åžtiu că ÅŸi în România sunt foarte multe persoane care îmi iubesc stilul ÅŸi expresia artistică. Mi-am dorit de mult timp să aduc ÅŸi în România lucrări de-ale mele, iar acum prin FundaÅ£ia Nadia Comăneci am ocazia de a arăta ÅŸi publicului de aici cine sunt cu adevărat. Cred că este o ocazie ÅŸi pentru cei care aÅŸteptau de mai mulÅ£i ani un astfel de eveniment. Îmi pare rău că, din motive obiective, nu pot fi prezentă la acest eveniment, dar sper că iubitorii de artă ÅŸi colecÅ£ionarii din România să vină în număr cât mai mare. Åži nu pentru că este vorba despre lucrările mele, dar mai ales pentru că este o cauză nobilă. Prin achiziÅ£ionarea unei lucrări, se dă ÅŸansa unor copii să crească frumos", a spus Alexandra Nechita.

Banii strânÅŸi vor finanÅ£a proiectul MiniMe, ce se adresează copiilor între 2 ÅŸi 12 ani ÅŸi vizează dezvoltarea lor armonioasă fizic ÅŸi emoÅ£ional. Fosta sportivă a început deja lucrările pentru construirea unui centru.

About Post Author

Lasă un răspuns