Şapte pelicule vor rula, în perioada 1-3 noiembrie, cu ocazia desfăşurării, la Cluj-Napoca, a celei de a treia ediţii a Festivalului Filmului Rusesc “Seri în Moscova”.

“De trei ani încercăm să venim cu ceva nou şi neaşteptat pentru publicul clujean, deoarece frumosul stă în micile plăceri ale vieţii. Plăcerea de a sta lângă oameni buni, plăcerea de ne încânta privirea şi mintea cu o activitate interesantă. Ca urmare, prin acest eveniment, încercăm să livrăm un moment inovator şi frumos din punct de vedere cultural şi artistic, astfel încât să aducem o contribuţie fondului cultural şi social clujean”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, managerul general al proiectului, Diana Escariu.

Directoarea Centrului Cultural Rus din Bucureşti, Natalia Muzhennikova, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că festivalul de la Cluj este sprijinit de Ministerul Culturii din Federaţia Rusă.

“Selecţia filmelor am gândit-o astfel încât să prezentăm cum se dezvoltă cinematografia din Rusia, deoarece au apărut nu doar filme de autor sau de artă, ci şi filme comerciale. Sunt filme diferite, interesante pentru tot publicul. Festivalul de la Cluj-Napoca este la a treia ediţie, ceea ce înseamnă tradiţie”, a declarat Natalia Muzhennikova.

Filmele care vor rula în cadrul festivalului, la cinematograful “Victoria”, sunt Tobol, Salt, Proiectul, Micul rus, Supravieţuire în condiţii dificile, Frontiera balcanică şi Viaţa veşnică.

“Festivalul acesta înseamnă pentru noi proiectul cel mai important, care ne face să lucrăm în continuare şi să oferim ce avem mai bun”, a declarat, la rândul său, Vlad Crişan, preşedintele Asociaţiei Vostok Group, organizatorul festivalului.

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi regizorul Evgheni Torres, actorul Nikita Volkov şi criticul de film Dimitri Salievici.

Lasă un răspuns