Trupa va susţine duminică un concert la care sunt aşteptaţi 60.000 de oameni şi multe vedete autohtone, ca Dan Bittman şi Robert Turcescu.

 

"JonSursa: REUTERS

Concertul din cadrul turneului Live 2011 trebuie să fie cel mai spectaculos de până acum, să includă toate hiturile formaÅ£iei ÅŸi să se bucure de o sonorizare impecabilă. Fie că sunt doar pasionate de muzică sau implicate direct în industrie, multe persoane publice din România se pun de acord în legătură cu un lucru când vine vorba de concertul de duminică: "Nu trebuie ratat".

"Mă aÅŸtept să fie nemaipomenit", a spus Dan Bittman, solistul trupei Holograf care a văzut live în această vară formaÅ£iile de la Rock the City, dar ÅŸi trupe mai puÅ£in cunoscute, ca Mr. Big. "Concertele lor au vândut cel mai bine anul trecut, cum ar putea să fie altfel", adaugă el.

 


În 2010, trupa americană s-a clasat pe primul loc în topul încasărilor din reprezentaÅ£ii live realizat de Billboard. Bon Jovi a câÅŸtigat anul trecut, conform revistei Forbes, în jur de 125 de milioane de dolari. Cu 11 albume de studio vândute în milioane de exemplare ÅŸi zeci de hituri cântate vers cu vers de fani la fiecare concert, Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Tico Torres ÅŸi David Bryan nu pot dezamăgi.

"În deÅŸertul acesta de trupe româneÅŸti, când vin formaÅ£ii ca Whitesnake ÅŸi Mike and the Mechanics, cum a fost weekendul acesta, sau Bon Jovi, îÅ£i dai seama că este o distanţă de la cer la pământ", spune Robert Turcescu, menÅ£ionând că nu se duce pentru Jon Bon Jovi, "genul de băiat frumos, pentru publicul feminin", ci este interesat să îl vadă live pe chitaristul Richie Sambora, "un personaj interesant, un chitarist bun, care a inovat foarte mult".

Fani ai formaÅ£iei înfiinÅ£ate în 1983 sau simpli curioÅŸi, oamenii au plătit între 140 ÅŸi 480 de lei să o vadă live în România. Călin Goia va fi prezent la spectacol, deÅŸi nu este fan al trupei.

"Am auzit că show-ul pe care îl fac este unul foarte bun". Chiar dacă a fost la mai multe concerte ale unor trupe mari, solistul formaÅ£iei Voltaj se aÅŸteaptă ca acesta să fie printre cele mai bune. "Îmi plac «Bad Medicine», «You Give Love a Bad Name», piesele mai vechi, mai energice", a mai spus cântăreÅ£ul.

Cornel Ilie de la Vunk se simte ataÅŸat de muzica starului rock. "Cumva am crescut cu muzica lor, în perioada liceului i-am ascultat foarte mult. Îl respect pe Bon Jovi ca artist, pentru tot ceea ce a făcut pe scenă, dar ÅŸi în viaÅ£a personală", spune Cornel. Printre piesele pe care le aÅŸteaptă se numără "Always", "Bed of roses", "Keep the Faith", toate amintindu- i de adolescenţă.

MOTIVE PENTRU RATAREA CONCERTULUI

  Lipsa de timp sau nepotrivirea de gen

Spectacolele lor umplu stadioane întregi în toată lumea, chiar dacă Bon Jovi este una din cele mai scumpe trupe când vine vorba de preÅ£ul pe care fanii îl plătesc pentru a-i vedea.

   Trei categorii de bilete sunt de mult epuizate ÅŸi organizatorii se aÅŸteaptă să umple PiaÅ£a ConstituÅ£iei. Unele vedete nu au ÅŸansa să fie în BucureÅŸti în ziua concertului, altele sunt pur ÅŸi simplu ocupate, iar unii cântăreÅ£i nu vor să risipească banii pe concert.

Printre cei care îÅŸi doresc foarte mult să ajungă la spectacol se numără ÅŸi Ernest, vedeta Kanal D. Filmările s-ar putea să îl Å£ină departe de concertul trupei Bon Jovi, dar el spune că îÅŸi va lua cu siguranţă bilet dacă va scăpa de la muncă.

    "Este unul din evenimentele care nu trebuie ratate. Ca grup, nu ai ce să le reproÅŸezi. Ei cântă un rock glamouros, cu multe piese bune", spune Ernest.

Nu ar vrea să rateze nici ocazia de a auzi live legendara voce a solistului. "Vocea lui Jon este inconfundabilă. Are un timbru, la fel ca Axl Rose, care se potriveşte foarte bine cu acest gen de muzică".

   CârcotaÅŸul Mihai Găinuşă spune că ascultă cu plăcere Bon Jovi, însă nu va fi în BucureÅŸti duminică. MulÅ£i artiÅŸti vor rata concertul din această cauză. Gabriel Cotabiţă, chiar dacă nu poate ajunge acum, spune că a văzut în străinătate spectacolul ÅŸi este foarte bun. Tot departe de Capitală va fi ÅŸi Adi IgriÅŸan, solistul trupei Cargo, care susÅ£ine că primează turneul trupei sale.

     Åži Adi Despot are concert în aceeaÅŸi zi. Solistul ViÅ£a de Vie ar fi ratat, însă, ÅŸi nesilit de nimeni concertul. "Muzical vorbind, nu este exact genul meu. Nu aÅŸ da bani să îi văd", spune el.

Nici actorul Dan Bordeianu nu are o pasiune pentru Bon Jovi, actorul afirmând că trupa nu se regăseÅŸte în playlistul lui actual. "Face parte din adolescenÅ£a mea, dar lucrurile au evoluat puÅ£in ÅŸi mă îndrept către muzica mai grea, ca să zic aÅŸa".

       Bobo de la Fără Zahăr este de aceeaÅŸi părere: "Mi sau părut frumoase baladele la vremea respectivă, dar sunt legate de o vârstă destul de îndepărtată".

Florin Chilian a refuzat categoric să îÅŸi cumpere bilet la Bon Jovi, nu pentru că nu l-ar atrage trupa, ci pentru că vrea să fie un militant împotriva mega-concertelor. "Mi se pare stupid interesul românilor pentru tipul ăsta de evenimente. Ä‚ÅŸtia mor de foame prin România ÅŸi ciumpalacii merg să se distreze, aÅŸa că am renunÅ£at să merg la genul ăsta de «adunare de maimuÅ£e»", a declarat cântăreÅ£ul.

Ce piese cântă Bon Jovi la BucureÅŸti

În primul concert al lor în România, membrii trupei Bon Jovi vor include hituri din întreaga carieră, binecunoscute de publicul din România. Trupa va cânta, cel mai probabil, puÅ£in peste 20 de piese printre care ÅŸi "You Give Love a Bad Name", "Born to Be My Baby", "It’s My Life", "Bad Medicine", "Make a Memory", "Have a Nice Day" sau "Bed of Roses".

Până acum trupa a încheiat, cel mai des, concertele din turneul Live 2011 după piesa "Keep the Faith" care nu va lipsi nici duminică seară. Publicul român va cere cu siguranţă un bis la care cei patru membri ai formaÅ£iei se vor întoarce probabil cu trei sau patru piese printre care ÅŸi hiturile de pe albumul "Slippery When Wet": "Wanted Dead or Alive" ÅŸi "Livin’ on a Prayer". Oamenii îÅŸi pot ocupa un loc în PiaÅ£a ConstituÅ£iei începând cu ora 15.00.

sursa: evz


About Post Author

Lasă un răspuns