Noul roman al scriitorului Igor Bergler „Minciuna lui Michelangelo” a depăşit 100.000 de exemplare vândute, la mai puţin de trei luni de la apariţie, stabilind astfel un nou record pe piaţa românească de carte, anunţă Editura Litera.

Cumpara cartea: aici!

„După ce a stabilit un nou record de precomenzi – peste 16.500 de exemplare- , cea mai aşteptată carte românească de după Revoluţie, „Minciuna lui Michelangelo”, depăşeşte acum şi recordul anterior de vânzări, stabilit de acelaşi autor, cu „Testamentul lui Abraham” (68.000 de exemplare în trei luni) şi ajunge la peste 100.000 de copii vândute”.

Noul thriller al autorului român îl are în centrul atenţiei pe profesorul Charles Baker, care trebuie să dezlege o nouă conspiraţie mondială, de această dată şi mai complexă decât cele din cărţile precedente, „cea mai mare conspiraţie din istorie – inventarea şi impunerea creştinismului”.

Cartea împleteşte istoria reală cu elemente ficţionale atât de bine, încât e aproape imposibil să distingi cât adevăr e în ea şi cât e intervenţia autorului, precizează Litera. „Bergler merge până acolo încât transferă în noul său roman pe doi dintre cei mai importanţi adversari în disputa dintre poziţiile istoricistă şi mitologizantă în ceea ce priveşte existenţa lui Isus Christos. Astfel, celebrul profesor Bart Ehrman, probabil cel mai important specialist în criticism biblic şi Richard Carrier, şeful şcolii mitologizate, devin în carte Hermano Bartolo şi Ricardo Carrera, preoţi, dar şi fraţi de sânge. Discuţiile dintre ei transferă disputa reală şi foarte fierbinte care se poartă în America pe această temă în polemică românească, devenită pretext pentru acţiunea din ‘Minciuna lui Michelangelo'”, arată editura Litera.

Jean Harris, traducătoarea lui Igor Bergler, afirmă că „dacă nu am citit ‘Minciuna lui Michelangelo’ înseamnă că nu am citit nimic”.

„Cartea aceasta vă va ţine în suspans, vă va emoţiona, vă va face să râdeţi, să plângeţi, să vă temeţi, să vă reevaluaţi valorile. Cum se zice la noi, e ‘mind-blowing’. Pentru că dacă n-aţi citit ‘Minciuna lui Michelangelo’ înseamnă că n-aţi citit nimic”, spune traducătoarea.

Regizor, scenarist şi critic de film, doctor în management şi profesor de naratologie, Igor Bergler este cel mai bine vândut autor român din ultimii 30 de ani şi singurul ale cărui cărţi au fost publicate în peste 30 de ţări, de cele mai mari grupuri editoriale ale lumii – de la Penguin Random House la Grupo Planeta.

Primul său roman, „Biblia pierdută”, apărut în 2015, a stabilit un record de 250.000 de exemplare vândute. Volumul a fost depăşit de „Testamentul lui Abraham”, publicat în 2017. Acesta din urmă deţine în acest moment recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300.000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte” la cel mai important eveniment editorial românesc – Târgul Internaţional Gaudeamus -, în anii 2015 şi 2017.

Igor Bergler este din anul 2021 autor exclusiv al Editurii Litera.

„Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări” este al treilea roman din seria Charles Baker şi va fi urmat în 2022 de „Minciuna lui Michelangelo – Profeţi şi sibile”.

About Post Author

Lasă un răspuns