Actriţa de comedie Carol Brunett va primi primul trofeu pentru întreaga carieră în televiziune la gala Globurilor de Aur, premiu care a fost numit în onoarea ei, a anunţat, marţi, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), citată de The Hollywood Reporter. 

Burnett, care a câştigat cinci trofee Globul de Aur în cariera sa, va accepta premiul în cadrul ceremoniei din 6 ianuarie, de la Beverly Hilton, în Los Angeles. 

„Carol Burnett” Award va fi echivalentul premiului „Cecil B. DeMille” al HFPA, care onorează „contribuţia extraordinară la lumea divertismentului” din 1952. Noul premiu va fi acordat anual unui artist care a avut „contribuţii extraordinare în televiziune”. 

„De peste 50 de ani, actriţa Carol Brunett a depăşit barierele şi ne-a făcut să râdem”, a spus preşedintele HFPA Meher Tatna. „A fost prima femeie gazdă a unei emisiuni de varietăţi „The Carol Burnett Show”.

A fost şi prima femeie care a câştigat amebele premii „Mark Twain” pentru umor american şi trofeul Kennedy Center Honors. Iar acum adăugăm încă o premiera pe listă: prima persoană premiată a noului Glob de Aur pentru contribuţie în televiziune – „Carol Burnett” Award.

Suntem profund recunoscători pentru contribuţia ei la industria de divertisment şi onoraţi să celebrăm moştenirea ei pentru totdeauna la Globurile de Aur”. 

Carol Burnett Show a primit şi 25 de premii Emmy pe durata difuzării sale, devenind una dintre emisiunile cele mai premiate din istoria televiziunii americane. Gazda ei a fost recompensată cu premiile Emmy, People’s Choice, „Horatio Alger”, un premiu Ace, Peabody, Grammy, Kennedy Center Mark Twain, dar şi cu Presidential Medal of Freedom.

Burnett este inclusă de altfel şi în Television Hall of Fame, are o stea pe Hollywood Walk of Fame şi o intersecţie de la Hollywood a primit numele ei.  

Gala Globurilor de Aur va fi difuzată de NBC, pe 6 ianuarie. 

About Post Author

Lasă un răspuns