Primul concert de doine reinventate va avea loc pe 21 februarie, la Londra

Oamenii se fac dor, primul album al Mădălinei Pavăl, va putea fi ascultat în premieră de către românii din Londra vineri, pe 21 februarie, la biserica St. Cyprian’s din Londra iar biletele sunt disponibile aici.

Conceptul albumului aduce în contemporan șapte doine despre dor, inspirate din partituri de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók și reinventate de către Mădălina Pavăl.

“Am plecat de la faptul că toți avem dorurile noastre. De casă, de părinți, de iubiți, de copilărie. “Oamenii se fac dor” nu e doar o metaforă. Noi chiar ne facem dor. Pe bune. Zi de zi. Ne e dor de cineva, dar și noi lipsim cuiva. Ne despărțim. Ne pleacă prietenii departe. Ne vedem părinții la sărbători. Pierdem bunici și oameni dragi. Viața e un dor continuu care nu se poate descrie prea ușor. Știi doar cum se simte. Este extraordinar că se poate pune pe muzică ce nu se poate spune pe gură. Asta face doina românească și asta încerc și eu.”, povestește Mădălina.

https://www.youtube.com/watch?v=4x3h_uRMNXs

Doinele ei, spre deosebire de cele tradiționale, alătură orchestrații complexe, cu arome de jazz și beat-uri de azi, cu motive levantine, bizantine, baroce.

La concertul de la Londra vor urca pe scenă, alături de Mădălina, și Raluca Antonovici (pian), Raluca Stratulat (vioară) și Gabriel Matei (percuție).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2730886420326895/.

Albumul Oamenii se fac dor a fost lansat alături de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Operă a Conservatorului din București și poate fi ascultat în întregime pe Youtube.

About Post Author

Lasă un răspuns