„Călătoria fantastică a Maronei”, de Anca Damian, se numără între cele patru filme nominalizate la categoria „lungmetraj de animaţie european” a Premiilor Academiei Europene de Film.

Anunţul a fost făcut marţi, pe site-ul europeanfilmacademy.org, de Academia Europeană de Film şi EFA Productions.

VIDEO TRAILER:

https://www.youtube.com/watch?v=V-iwbalKNg4

Nominalizările au fost decise de un comitet alcătuit din Antonio Saura (Spania, vicepreşedinte EFA), Graziella Bildesheim (Italia, membru în Comitetul director al EFA) şi Paul Young (Irlanda, producător), criticul de film Stéphane Dreyfus (Franţa), producătoarea Kristine M. I. Knudsen (Germania) şi regizorul Janno Põldma (Estonia).

 

„Călătoria fantastică a Maronei” este o producţie Belgia – Franţa – România, iar scenariul este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian. Ilustratorul belgian Brecht Evens este creatorul personajelor. Filmul spune povestea căţeluşei cu nasul în formă de inimă care are parte de numeroase aventuri într-o lume magică.

Au mai fost selectate: „Buñuel en el laberinto de las tortugas” (Spania, Olanda), de Salvador Simó, adaptare a romanului grafic omonim în care este recreat scurtmetrajul documentar „Las hurdes. Tierra sin pan” al cineastului spaniol; „J’ai Perdu Mon Corps” (Franţa), de Jérémy Clapin, recompensat cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes şi cu trofeul Cristal al Festivalului de Film de Animaţie de la Annecy; „Les Hirondelles de Kaboul” (Franţa, Luxemburg, Elveţia), de Zabou Breitman & Eléa Gobé Mévellec, care a avut premiera în secţiunea Un Certain Regard din cadrul Festivalului de la Cannes.

Cei peste 3.600 de membri ai Academiei Europene de Film vor vota câştigătorul.

Cea de-a 32-a ediţie a decernării premiilor Academiei Europene de Film va avea loc pe 7 decembrie, la Berlin.

About Post Author

Lasă un răspuns