«Mister KO», boxerul anului 2010 în opinia IBF

Lucian Bute a fost numit de către IBF cel mai bun pugilist din 2010, în dauna campionului mondial la categoria grea Vladimir Klitschko, câÅŸtigătorul acestei distincÅ£ii în 2009.

 Lucian Bute, deÅ£inătorul centurii mondiale IBF la categoria super mijlocie, a primit pentru prima oară în carieră acest trofeu, ce i-a fost acordat cu ocazia convenÅ£iei anuale a federaÅ£iei, desfăşurată la Hotel Paris din Las Vegas.

El nu a putut fi prezent la ceremonie, aflându-se în Canada unde se antrenează intens pentru duelul cu Jean Paul Mendy, care va avea loc la BucureÅŸti, în Pavilionul Romexpo, la 9 iulie.

"Sunt mândru că sunt considerat cel mai bun pugilist de la IBF ÅŸi urmaÅŸul lui Wladimir Klitschko.

Dedic acest trofeu tuturor românilor. Nu o să uit niciodată de unde am plecat", a declarat Bute pentru site-ul său.

Trofeul pe care International Boxing Federation (IBF) îl acordă anual celui mai bun boxer poartă numele lui Jersey Joe Walcott.

Acesta a deÅ£inut pentru aproape jumătate de secol recordul pentru cel mai vârstnic campion la categoria grea.

Doroftei: «Bute nu m-a ascultat»

Leonard Doroftei a reacţionat după ce Lucian Bute a fost caracterizat de către posibilii adversari drept un pugilist supraevaluat.

"Dacă ar fi ascultat din timp ce i-am spus, probabil că ar fi evitat toate aceste discuÅ£ii care au fost în ultima perioadă cu Kessler, Froch sau cu alÅ£ii care se leagă de el acum", a spus Doroftei.

"Eu nu l-am criticat ca om, ci mi-am spus părerea despre cum văd eu boxul. Cine are dreptate vom vedea", a mai spus Doroftei.

 Lasă un răspuns