Rudel Obreja, preÅŸedintele FR de Box, a dezvăluit ieri, pentru EVZ, că va încerca să organizeze în Å£ara noastră încă un meci al pugilistului supranumit "Mister KO".

"Jean-Paul

Lucian Bute (31 de ani) ÅŸi-a apărat pentru a opta oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Pugilistul gălăţean l-a învins sâmbătă seară, la sala "Romexpo" din BucureÅŸti, pe francezul Jean Paul-Mendy (37 de ani) prin KO în repriza a patra. Acesta reprezintă cel de-al 29-lea succes obÅ£inut de Bute la profesioniÅŸti ÅŸi al 24-lea repurtat înainte de limită.

"Vă promit că anul viitor o să aduc două centuri!"

Încurajat frenetic de cei 8.000 de spectatori prezenÅ£i la "Romexpo", "Mister KO" a controlat în totalitate partida cu Mendy. Dacă la început a preferat să-ÅŸi studieze adversarul, Lucian Bute s-a dezlănÅ£uit pe parcurs iar în runda a patra i-a aplicat francezului, venit ca mielul la tăiere la BucureÅŸti, lovitura decisivă.

Cu lacrimi în ochi din cauza emoÅ£iilor, Lucian Bute le-a promis fanilor români că anul viitor va încerca să aducă două centuri în Å£ară. "Vă mulÅ£umesc tuturor! Vă mulÅ£umesc ÅŸi vă iubesc! Mi s-a făcut pielea de găină când Andra a cântat imnul României. Am 15 ani de box, dar nu m-am simÅ£it niciodată ca acum! Sunt mândru că sunt român. Sunt bucuros că v-am făcut fericiÅ£i! Vive la Roumanie! Acum urmează unificarea centurilor pentru toÅ£i românii care m-au susÅ£inut. Anul viitor o să aduc două centuri în România! Vă promit! AveÅ£i încredere în mine", a spus campionul.

Rudel Obreja, preÅŸedintele FederaÅ£iei Române de Box, a dezvăluit ieri, pentru EVZ, că va încerca să organizele în România meciul lui Lucian Bute pentru unificarea centurilor!

"Vrem să aducem în România lupta pentru unificarea centurilor! Vom purta discuÅ£ii în acest sens ÅŸi sper din tot sufletul să reuÅŸim", ne-a spus conducătorul federaÅ£iei de box, care crede că organizarea la BucureÅŸti a meciului dintre Bute ÅŸi Mendy a fost un succes: "Toate semnalele pe care le-am primit au fost pozitive. Åži vicepreÅŸedintele IBF, ÅŸi ziariÅŸtii străini au spus că gala a fost un succes".

A sărbătorit victoria până în zorii zilei

Rudel Obreja ne-a povestit ÅŸi cum a sărbătorit Lucian Bute victoria cu Jean-Paul Mendy: "Am fost mai întâi la Universitate, unde Lucian a fost foarte impresionat de reacÅ£ia fanilor. Pe urmă, ne-am dus la «Marriott», unde cei de la clubul Interbox au organizat o petrecere, iar apoi am fost într-un club, unde am petrecut până dimineaÅ£a. Lucian va mai rămâne o în Å£ară o lună, dar nu ÅŸtiu în acest moment ce program ÅŸi-a făcut. N-am apucat să discutăm despre asta".


Lasă un răspuns