Bucureştiul s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai "cool" oraşe din Europa, după Lisabona, cercetarea fiind realizată de revista online slate.fr. Printre criteriile după care a fost alcătuit clasamentul, se numără preţul berii, numărul studenţilor din oraş şi numărul de cartiere unde turiştii sau locuitorii se pot distra.

În total, au fost luate în considerare 11 variabile, printre care şi calitatea transportului de noapte şi legislaţia privind consumul de canabis.

În final, autorii articolului au realizat două studii: unul care a atribuit o pondere egală tuturor criteriilor şi un al doilea atribuind o pondere mai mare, de 20%, cazării.

Primul clasament a fost condus de Lisabona iar cel de-al doilea, de Varşovia.

Bucureştiul a fost pe locul al doilea în ambele clasamente, ce au cuprins câte 25 de oraşe europene, printre care şi Viena, Budapesta şi Oslo.

În ceea ce priveşte sursele, jurnaliştii revistei au relatat că, pentru datele necesare au apelat la site-ul de statistică Eurostat. Pentru numărul de cartiere în care turiştii se pot distra, autorii au apelat la ghidul Routard, iar pentru preţul biletului de intrare în cluburile de noapte, la Resident Advisor.

Slate.fr este o revistă online care prezintă comentarii, dezbateri şi analize în domenii ca politica, economia şi tehnologia.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns