Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), a demarat, vineri, o campanie de strângere a brazilor tăiaţi şi de plantare a brazilor din ghivece achiziţionaţi în perioada sărbătorilor de iarnă, adresându-se celor care au avut brazi de Crăciun.

 

Campania vizează două acţiuni. Prima se va axa pe strângerea şi colectarea brazilor tăiaţi, de pe raza sectoarelor 1 şi 5, care vor fi duşi la Staţia de Prelucrare şi Tocare a Materialelor Vegetale, administrată de ALPAB.

 

Materialul vegetal obţinut în urma prelucrării şi tocării acestor brazi va fi utilizat ca îngrăşământ natural. Aceată acţiune, care se va desfăşura în perioada 6 – 13 ianuarie, a fost denumită "Redă naturii ce-i al naturii!".

 

În al doilea rând, ALPAB îi îndeamnă pe bucureştenii aare au achiziţionat de Crăciun brazi în ghivece să salveze aceşti brazi şi să îi aducă la sediile administrative ale parcurilor Herăstrău Vechi, Floreasca, Izvor, Cişmigiu, Tineretului şi Circului, în perioada 6-15 ianuarie, pentru a fi replantaţi.

 

Prin această a doua acţiune, "Brazii prind viaţă şi după Crăciun", ALPAB îşi doreşte să tragă un semnal asupra rolului pe care fiecare dintre noi îl joacă în protejarea naturii şi a mediului înconjurător.

 

"ALPAB a mai iniţiat acţiuni de acest gen, una dintre ele desfăşurându-se la începutul anului trecut. Continuăm tradiţia, încercând să oferim o a doua şansă brazilor care ne-au oferit clipe magice de sărbători, motivându-i astfel pe bucureşteni să ni se alăture acestui demers menit să-i convingă să preţuiască natura", a declarat directorul general al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Radu Popa.

 

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns