Alergare de o milă la Bucharest Urban Athletics Auchan, în centrul capitalei

Bucharest Urban Athletics Auchan este un eveniment organizat de Asociația Sport la Orice Vârstă și People for Sport care propune curse de o milă (1.609 metri), 800 de metri și 400 de metri, curse ce se vor desfășura pe 11 noiembrie în centrul Bucureștiului, startul urmând să fie dat de lângă Arcul de Triumf.

 

Bucharest Urban Athletics Auchan este un eveniment atletic care aduce probele spectaculoase de pe stadion direct în inima orașului, acolo unde atât alergătorii cât și spectatorii îi pot urmări pe atleții de elită, având astfel o experiență deosebită. Poate că distanța de o milă nu este o probă tradițională în țările care nu au aparținut Imperiului Britanic, dar constituie o cursă care a stârnit, stârnește și mai mult ca sigur va stârni multă atracție, pasiune, vervă.

Este o distanță în care contează foarte mult viteza dar la fel de mult și rezistența, în care corpul este împins să dea ce are mai bun, să consume resursele rapid și exploziv, o distanță pe care nu foarte mulți oameni au reușit să o parcurgă în mai puțin de 4 minute.

Probele care se pot alerga în cadrul Bucharest Urban Athletics Auchan, pe traseul dintre Arcul de Triumf și Piața Victoriei, o milă (1.609 metri), 800 de metri și 400 de metri, sunt făcute atât pentru profesioniști, cât și pentru alergătorii mai experimentați, dar sunt în același timp și niște distanțe care pot fi exact ce trebuie pentru începători, pentru cei care nu s-au apucat de mult să alerge și care vor să experimenteze atmosfera de concurs. În plus, există și o cursă necompetitivă, Family Fun Run/Walk, pentru întreaga familie, care întregește evenimentul din 11 noiembrie.

”Mila este o distanță pentru toată lumea, și pentru atleți, și pentru amatori. E o probă explozivă care, chiar dacă durează undeva între 4 și 8 minute, te face să tragi tare, să dai tot ce poți, să nu renunți, să nu încetinești, să vrei să fii tot timpul în control. Te așteptăm alături de noi, pe 11 noiembrie!”, ne-a spus unul dintre organizatori, ultramaratonistul Radu Milea.

Ionuț Zăizan, ambasadorul Bucharest Urban Athletics Auchan

Născut în Adjud, Ionuț Zăizan deține cea mai bună performanță românească pe distanța de o milă, alergând o cursă în Irlanda în anul 2013 în 3 minute, 57 de secunde și 73 de sutimi, dar și recordul României la 1.500 de metri în sală, stabilit în 2014, 3.40:30. Un sportiv rapid, vitezist, care și-a pus amprenta asupra atletismului românesc, Ionuț Zăizan este ambasadorul Bucharest Urban Athletics Auchan.

”Atunci când eram eu în top, curse de o milă nu se făceau în țară. Peste hotare, și vorbesc aici de Marea Britanie sau Irlanda, atmosfera era super la cursele astea. Stadion plin, nebunie!”, ne-a spus băcăuanul.

Program Bucharest Urban Athletics Auchan

Startul curselor din cadrul Bucharest Urban Athletics Auchan va începe cu ora 08.30, întâi cu cele 5 serii de câte 100 de concurenți din cadrul probei de o milă. De la 10.00, vor urma cele 5 serii de câte 50 de participanți din cadrul probei de 800 de metri, iar de la 11.00, vor pleca cei care concurează la proba de 400 de metri, 5 serii a câte 30 de alergători. Premierea va avea loc începând cu ora 12.15, iar tot de la acea oră va avea loc și Family Fun Run/Walk.

Premii în valoare de peste 3.700 de euro

În cadrul Bucharest Urban Athletics Auchan se vor acorda premii totale în valoare de 3.700 de euro. Vor fi recompensate primele trei locuri, masculin și feminin, la cursa de o milă (500 euro, 400 euro, 300 euro), și locurile întâi, masculin și feminin, la cursele de 800 metri (câte 200 de euro fiecare) și 400 de metri (câte 150 de euro fiecare). În plus, în funcție de timpul alergat, se vor acorda și bonusuri primilor clasați (locul I, masculin și feminin) la proba de o milă: sub 4 minute, 300 de euro; între 4.00 și 4.05 minute, 200 de euro; și între 4.05 și 4.10 minute, 100 de euro – la masculin; sub 4.30 minute, 300 de euro; între 4.30 și 4.35 minute, 200 de euro; și între 4.35 și 4.40 minute, 100 de euro – la feminin.

Informații și înscrieri, pe site-ul oficial https://urbanathletics.ro/