Organizatorii Bucharest Jazz Festival #8 anunţă startul înscrierilor pentru concursul ”New Jazz Players”, dedicat tinerilor artişti vocali şi instrumentişti de jazz, informează un comunicat ARCUB.

Concursul „New Jazz Players” din cadrul Bucharest Jazz Festival 2019 se adresează artiştilor vocali şi instrumentiştilor de jazz români şi străini rezidenţi în România, cu vârsta maximă de 30 de ani, împliniţi până la data începerii concursului. Concursul se concentrează, la ediţia din acest an, pe descoperirea celor mai buni tineri artişti vocali şi instrumentişti de jazz.

Saxofonistul şi compozitorul de jazz Cristian Soleanu, câştigător la prima ediţie a concursului, este curatorul ediţiei 2019 a Bucharest Jazz Festival.

„Este pentru prima dată când vom avea la Bucharest Jazz Festival nu unul, ci trei artişti premiaţi în cadrul concursului din festival. De asemenea, anul acesta ne concentrăm pe mai multe discipline ale jazzului. Căutăm cei mai buni tineri interpreţi de jazz neconsacraţi, fie că sunt interpreţi vocali sau instrumentişti de jazz”, a declarat Cristian Soleanu, citat în comunicat.

Aplicanţii sunt evaluaţi de un juriu de specialitate în cadrul celor două etape ale concursului. La finalul concursului, vor fi desemnaţi trei câştigători, care vor primi trei premii în valoare totală de 2.000 euro net (premiul I – 1.000 euro, premiul al II-lea – 600 euro, premiul al III-lea – 400 euro). Câştigătorul premiului I va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediţiei din 2020.

Potrivit sursei citate, deschiderea înscrierilor va avea loc pe 29 aprilie, termenul limită de trimitere a dosarelor fiind 24 mai, ora 17,00. Pe 3 iunie vor fi anunţaţi finaliştii primei etape.

În cea de-a doua etapă, care va avea loc în perioada 2-5 iulie, vor avea loc interpretările live ale finaliştilor la Gabroveni Jazz Club.

Concurenţii vor trebui să trimită un dosar electronic prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro. Acesta trebuie să conţină: CV-ul aplicantului; două link-uri: un link audio (poate fi şi o înregistrare din studio) + un link video, cu două piese la alegere; copie după actul de identitate / actul de rezidenţă; partiturile celor două piese la alegere pe care aplicantul intenţionează a le interpreta dacă este admis în etapa a doua.

Concurenţii selectaţi pentru a doua etapă vor pregăti şi vor prezenta un micro-recital de trei piese, dintre care două vor fi la alegere, iar una, dintr-o listă propusă de juriu.

Întrebările cu privire la programul „New Jazz Players” pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro.

Procesul de selecţie al concursului „New Jazz Players” se încheie după decizia membrilor juriului. Nu pot fi depuse contestaţii. Prin trimiterea dosarului de aplicaţie prin e-mail, candidatul declară pe propria răspundere că a parcurs cu atenţie termenii şi condiţiile regulamentului şi că este de acord cu ele.

Concursul anual „New Jazz” din cadrul Bucharest Jazz Festival a fost demarat în anul 2015, ca o iniţiativă de descoperire şi promovare a tinerelor talente de pe scena jazzului românesc. Cele patru ediţii de până acum s-au concentrat pe câte o disciplină a jazzului. Intitulate „New Jazz Works”, ediţiile concursului din anii 2015 şi 2016 au sprijinit compoziţia românească de jazz. În 2017, ediţia intitulată „New Jazz Voices” a promovat vocaliştii de jazz debutanţi, iar „New Jazz Performers”, concursul de anul trecut, a fost dedicat tinerilor instrumentişti de jazz.

New Jazz Players” se desfăşoară în cadrul Bucharest Jazz Festival 2019, care are loc în perioada 1-7 iulie în Piaţa „George Enescu” şi la sediul ARCUB – Hanul Gabroveni.

About Post Author

Lasă un răspuns