Socat si indurerat de vestea surprinzatoare care anunta moartea artistului David Bowie, chitaristul Brian May a postat pe site-ul sau o declaratie emotionanta, in amintirea celui care s-a stins din viata lasand in urma o capodopera muzicala impresionanta:

„M-am trezit tarziu, dupa o noapte lunga, afland cumplita veste. David Bowie nu mai este. Nici nu stiu daca pot sa reactionez imediat.

A fost un talent grozav iar pierderea lui este inestimabila pentru tot ceea ce inseamna Muzica si Cultura.

In viata noastra si in afara ei, intotdeauna ambitios si inovator… si socant.

Dar aceasta veste chiar este greu de digerat. N-am stiut ca este atat de aproape de moarte. Mi-ar fi placut sa spun ceva… Este foarte trist. Sincere condoleante familiei sale. Dar ce viata… All hail, David Bowie, Star Man, Erou. Odihneste-te in pace! Bri”

www.brianmay.com


 

Brian May si David Bowie au lucrat impreuna pentru piesa „Under Pressure”.

Prima versiune inregistrata in 1981 se numea „Feel Like” insa rezultatul nu i-a multumit pe muzicienii de la Queen astfel ca au inceput sa lucreze pe compozitie impreuna cu Bowie, aflat in acelasi studio la vremea respectiva.

Varianta finala a primit numele „Under Pressure”, fiind inregistrata in urma unui jam session in studio intre Bowie si membrii trupei Queen, toti cei cinci artisti fiind creditati drept co-autori.

Piesa a fost ulterior inclusa atat pe albumele Greatest Hits, Greatest Hits II, Classic Queen si Absolute Greatest ale trupei Queen cat si pe compilatiile Best of Bowie (2002) si Nothing Has Changed (2014) ale lui David Bowie.

„Under Pressure” a fost cantata si in concerte, putand fi ascultata live si astazi, in show-urile Queen + Adam Lambert. Romanii vor avea si ei ocazia sa urmareasca live, pentru prima data, un show Queen: pe 21 iunie, in Piata Constitutiei, cand trupa va canta la Bucuresti alaturi de Adam Lambert.

Pana atunci insa, fanii Brian May isi pot vedea artistul preferat la Sala Palatului, pe 14 martie.

Biletele pentru ambele evenimente sunt disponibile pe www.eventim.ro si in retelele afiliate.

About Post Author

Lasă un răspuns